Van Carlton President naar AV Werving en Selectie: Peter ReindersSteeds meer mensen uit de MICE-branche zetten als gevolg van de coronacrisis hun carrière elders voort. Meeting Magazine sprak met een aantal van hen en vroeg naar hun motivatie. Peter Reinders verruilde zijn functie van salesmanager bij Carlton Hotel President Utrecht voor die van sales recruiter bij AV.


Beste versie 
Dienstverlening en mensen gelukkig maken heeft er bij Peter altijd al ingezeten. "Ik had vroeger de bijnaam Peter Pan. Ik wilde chef-kok worden of een eigen hotel op Curaçao beginnen. Uiteindelijk heb ik de middelbare hotelschool gedaan met als vervolgopleiding Vrijetijdsmanagement. De horeca trok en na twee banen, waarvan de eerste bij Bilderberg Hotel De Klepperman in Hoevelaken, ben ik uiteindelijk opnieuw bij dit hotel aan de slag gegaan als meeting en event regisseur. Een klein jaar later werd ik door commercieel recruitmentbureau AV benaderd voor de functie van accountmanager bij Carlton President Hotel Utrecht. Dat was een stap die ik graag wilde maken. De filosofie van Carlton paste heel goed bij die van mezelf. Het hotel wil dat gasten op deze locatie de beste versie van henzelf zijn en dat zij zich er op hun plek voelen. Dat gevoel wilde ik als accountmanager, en later ook als salesmanager aan de gasten meegeven."

Overstap naar recruitment 
Inmiddels is Peter als sales recuiter aan de slag gegaan bij het bedrijf dat hem destijds aan de functie bij Carlton hielp. "De stap van accountmanager naar salesmanager bij Carlton had de nodige persoonlijke groei met zich mee moeten brengen. Bij dit hotel is het personeel heel erg belangrijk en krijgt iedereen de kans om zich te ontwikkelen. Maar door de coronacrisis was dit lastiger. Ik miste de uitdaging en uiteindelijk zijn we op goede voet uit elkaar gegaan. Bij mijn nieuwe werkgever AV Werving en Selectie kan ik gelukkig nog steeds mijn passie voor dienstverlening kwijt.  AV heeft net als de spelers in de hospitalitybranche een open en klantgerichte houding. Dat past bij mij. Ik word op dit moment volop getraind voor het recruitmentvak en krijg elke dag weer opnieuw energie van mijn werk."

Raakvlakken
Bij zijn nieuwe werkgever mag Peter zich bezighouden recruitment. "Waar ik voorheen een event verkocht en het vervolgens overdroeg aan de collega's van banqueting, blijf ik nu met de klant in contact totdat ik een aantal kandidaten aandraag waar de klant mee verder kan. Maar er zijn ook zeker raakvlakken met mijn vorige functie. Zo moest ik voor Carlton gericht zoeken naar potentiële opdrachtgevers en kijken hoe ik bij hen het verschil kon maken. Dat speurwerk vindt nog steeds plaats, alleen zoek ik nu naar andere contactpersonen en kandidaten."

Berichtje geeft motivatie
Op de vraag of Peter zichzelf ooit nog ziet terugkeren naar de sector is hij heel eerlijk. "Als ik dat doe, dan ga ik iets voor mezelf beginnen. Misschien open ik dan alsnog een Bed & Breakfast op Curaçao. Ik ben altijd wel heel jaloers geweest op de mensen die aan het televisieprogramma "Ik Vertrek" deelnemen en hun droom najagen. Maar ik ben me zeker nu ook wel bewust van de risico's. Wat als er over tien jaar weer een ander virus om zich heengrijpt? Ondertussen zal het herstel zal nog wel een tijdje duren. Het doet me ook echt pijn om te zien hoe de hospitalitybranche lijdt onder de gevolgen van de coronacrisis en de maatregelen."

Voorlopig zit Peter helemaal op zijn plek bij AV. "Maar het team van de Carlton Hotel Collectie ben ik heel dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Ik kreeg laatst nog een berichtje van Bart (Blikman, general manager, red). Dat doet me enorm goed en ik hoop van harte dat ze straks weer kunnen doen waar ze goed in zijn; zakelijke gasten ontvangen."


Ben jij ook weg uit de branche en wil je je verhaal delen? Stuur een mail naar sofie@vanmunstermedia.nl.


 

Auteur: Sofie Fest

Tags: Peter Reinders Salesmanager AV Werving en Selectie Carlton President Hotel Utrecht
Algemene voorwaarden | privacy statement