Hoeveel invloed gaat de voice-assistant hebben op onze dagelijkse zoekopdrachten



De technologische ontwikkelingen voorzien bedrijven en consumenten in gemak, efficiëntie en snelheid. Neem alleen maar het voorbeeld van online eten bestellen. Of van het reserveren van kaartjes voor een theaterbezoek. Een van de technologische ontwikkelingen die verandering brengt in het leven is de voice-assistant. Het aantal zoekopdrachten via voice search van Google is enorm gestegen. De potentie voor het gebruik van de voice-assistant is nog veel groter. Er komen in de nabije toekomst daarom nog veel meer opties met zelfs het automatiseren van processen.

Rol van de voice-assistant

De rol van de voice-assistant is straks niet meer weg te denken. De dagelijkse zoekopdrachten beperken zich niet meer tot het gebruik van de zoekmachine. De spraakgestuurde technologie gaat al veel verder. De grotere bedrijven in ons land, variërend van supermarkten tot online warenhuizen bieden al met de stem te besturen diensten. Denk overigens ook maar aan de toekomst van de smart speaker. Er zijn in de Verenigde Staten alleen al meer dan vijftig miljoen personen die daar toegang tot hebben. Een zoekopdracht in huis is daarmee zo met de stem te geven, zoals om het licht aan of uit te doen. Zo zijn Siri en Alexa, Google Assistants die in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen in ons leven. Wil je met jouw bedrijf mee in vooruitgang? In dat geval is het handig om een spreker technologie in te schakelen die alles vertelt over het slim gebruiken van voice assistants. Wist je dat een volledig spraakgestuurde kamer in hotels al voet aan de grond heeft gezet?

De voice-assistant als je persoonlijke assistent

De voice-assistant neemt steeds meer de rol in van persoonlijke assistent. Hoe gemakkelijk is het als je aan het koken bent en je hoort een stem die je vertelt wat je moet doen. Je handen die net onder de boter en bloem zitten hoef je dan niet te gebruiken om naar de volgende aanwijzing in het recept te gaan. Het is een simpel voorbeeld, maar het is heel efficiënt om een persoonlijke assistent aan je zijde te hebben. De invloed van de voice-assistant op zoekopdrachten in het dagelijks leven neemt steeds verder toe. Dat is op zich ook niet vreemd, want de snelheid en efficiëntie zijn veel groter. Je stem is sneller te gebruiken in vergelijking met het handmatig invoeren van een zoekopdracht. Er is daarom ook sprake van tijdswinst.

Image by Kaufdex from Pixabay 

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement