Interview Monique André de la Porte, Utrecht Convention Bureau: "We bieden een luisterend oor"Waar Utrecht normaal gesproken een bomvolle agenda heeft met internationale congressen, is het nu rustig. "Een aantal verenigingen kijkt of hun internationale congressen naar het najaar kunnen worden verschoven, maar velen kiezen ervoor om 2020 over te slaan", vertelt accountmanager Monique André de la Porte.

"Het verplaatsen van meerdaagde congressen is erg lastig. Besturen van verenigingen moeten naast hun eigen jaaragenda en hun stakeholders ook rekeninghouden met bijeenkomsten van andere verenigingen. Wel heb ik het idee dat verenigingen nu kritischer naar live bijeenkomsten kijken. Wat maakt deelname de moeite waard? Kan de frequentie van live events omlaag? Zou er niet meer regionaal in plaats van internationaal moeten worden georganiseerd? Ook de inzet van meerdere locaties in plaats van één hoofdlocatie wordt meegenomen in deze overwegingen, zeker gezien het feit dat je dan de CO2-voetafdruk enorm reduceert." Monique verwacht dat de nationale markt sneller zal herstellen dan de internationale. "De kleinere evenementen zie ik na 1 juni wel weer opkrabbelen, mits de maatregelen dan niet zijn verlengd. Maar onze partners die deze bijeenkomsten hosten, vragen zich wel af hoe zij de uitgestelde events alsnog in kunnen plannen. Het gaat een hele drukke periode worden." 

Luisterend oor
Het team van het Utrecht Convention Bureau zit thuis, maar zeker niet stil. "Het heeft nu geen zin om de regio en de partners te promoten. Wel kunnen we hen een hart onder de riem steken en een luisterend oor bieden. De nieuwsbrief hebben we omgezet in een update waarin mooie initiatieven van partners en andere Utrechtse ondernemers centraal staan. Ook via onze social media kanalen zetten we bedrijven op die manier op een gepaste wijze in het zonnetje. Daarnaast pakken we alvast andere taken op zoals research naar toekomstige internationale congressen en met wie we nog contacten zouden kunnen leggen. Persoonlijk merk ik dat ik het face-to-face contact erg mis. Daarom houd ik zoveel mogelijk contact per telefoon. Ik kijk echt uit naar het moment dat ik weer mensen persoonlijk kan begroeten."
 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: Corona-crisis Utrecht Convention Bureau Regio utrecht
Utrecht Convention Bureau
Domplein 9-10
3512 JC
Utrecht
nederland

Algemene voorwaarden | privacy statement