Dream now – travel laterAls reizen even niet kan, heeft het Switzerland Convention & Incentive bureau een paar tips om Zwitserland toch in huis te halen om te blijven dromen en om inspiratie op te doen. Raadpleeg voor actuele informatie over de situatie in Zwitserland de website van het Zwitserse ministerie voor volksgezondheid. Mocht je nog meer informatie wensen, stuur dan een e-mail naar scib.nl@switzerland.com of neem telefonisch contact op via 020-6209229. 


Virtuele Grand Train Tour of Switzerland

De Grand Train Tour of Switzerland is een 1280 kilometer lange treinrondreis door Zwitserland en voert langs 11 grote meren, 5 Unesco-werelderfgoedlocaties, diverse andere bezienswaardigheden en landschappelijke hoogtepunten. Wie hier ook even van wil genieten vanuit de woonkamer, doet de Virtual Grand Train Tour of Switzerland of downloadt de gratis Grand Train Tour of Switzerland app.


Geniet van Zwitserse bergpanarama’s
Een bezoek aan een Zwitserse bergtop zit er momenteel helaas niet in. Of toch wel? Ook vanuit huis kun je de indrukwekkende vergezichten van de Alpen bewonderen. Via panorama.myswitzerland.com reis je in een paar muisklikken naar bekende Zwitserse toppen als Jungfraujoch, Rigi, Mont Fort en Eggishorn, om te genieten van het spectaculaire 360°-panorama.


Virtueel bezoek aan Zwitserse musea
Breng een virtueel museumbezoek aan enkele toonaangevende musea in Zwitserland zoals het Kunsthaus Zürich, het Olympisch museum in Lausanne en Fondation Beyeler in Basel dankzij Google Arts & Culture. Of neem een kijkje in de collecties van minder bekende musea.


Zwitsers recept – Schaffhausen uientaart
Maak een heerlijke Zwitserse uientaart. De ui, in Zwitserland ook wel “Bölle” genoemd, staat bij de bewoners langs de Rijn hoog in het vaandel. Net als in Basel heeft men namelijk ook in Schaffhausen een authentieke “Bölletünne” (uienquiche) gecreëerd. En die is iets bijzonders. Behalve uien gaan er room, eieren en stukjes spek in. Goudbruin gebakken (traditioneel in varkensreuzel) wordt de uientaart op tafel gezet. Een jonge witte wijn past er het beste bij, uiteraard uit de regio Schaffhausen. Het recept vind je met nog 39 andere recepten op de website.


Maak je eigen Zwitserse kunstwerkje

Een schitterende bezigheid om een stukje Zwitserland in huis te halen en tegelijk de Coronaverveling tegen te gaan, is papierknipkunst. In het Duits spreekt men van Scherenschnitt, in het Frans van découpage du papier. Corinne Karnstädt uit Pays-d'Enhaut blies nieuw leven in deze traditie. Met behulp van schaar en cutter en met veel precisie en geduld knipt en snijdt ze silhouetten uit zwart of kleurrijk papier. Het dorps- en bergleven staan centraal bij haar kunstwerkjes. Heel origineel zijn haar lampen en handtassen versierd met papierknipkunst. Benieuwd hoe het werkt? Raadpleeg Corinne's website en instagramaccount @corinne_karnstadt.

Dream now – travel laterCopyright Zwitserland Toerisme.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Zwitserland
Switzerland Convention & Incentive Bureau | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Postbus 17400
1001 JK
Amsterdam
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement