"Mensen willen elkaar helpen", zegt Natasja Torcqué, ZEPnlNatasja is oprichter van ZEPnl, een zakelijke community voor ondernemers in de eventbranche, onderverdeeld in de regio’s Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Ook zij vindt het een spannende tijd maar barst tegelijkertijd van de ideeën. "Mensen willen elkaar helpen. Er ontstaan hele mooie initiatieven."

Begin maart kon de bijeenkomst van ZEP030 nog zonder problemen doorgaan, maar inmiddels zijn alle bijeenkomsten van de baan. Om haar leden alsnog een platform te bieden, heeft Natasja besloten om de bijenkomsten in april online aan te bieden. "De communicatie verloopt zoals gebruikelijk. Leden en introducés kunnen zich vooraf aanmelden en krijgen een link toegestuurd. Via de link komen ze in een online room waar ik of een van de coördinatoren als moderator te zien ben. Omdat we nu natuurlijk geen rondleiding door de locatie kunnen bieden en mensen niet persoonlijk kunnen netwerken, wordt het programma iets ingekort. Wel kunnen de deelnemers uiteengaan in kleine subsessies om te sparren. Ideeën kunnen ze in een chatsessie delen."

Sparringsessie
Daarnaast gaat Natasja na een succesvolle eerste poging twee keer per week een online sparringsessie voor de leden van ZEPNnl organiseren. "Bij gebrek aan fysieke bijeenkomsten kunnen leden hun ei kwijt en kijken hoe ze elkaar kunnen helpen." Omdat op social media bleek dan ook niet-leden hier behoefte aan hebben, organiseert Natasja op 27 maart eenmalig een sparringsessie waar zelfstandige ondernemers in de evenementenbranche aan mee kunnen doen. "Inmiddels zijn er al 35 aanmeldingen voor aanstaande vrijdag. Tijdens de sparringsessie zullen we eerst aandacht besteden aan wat er speelt, waar de deelnemers bang voor zijn en welke frustraties er heersen. Ook kijken we naar de behoeftes en wat de deelnemers willen bereiken. Net als bij de online regiobijeenkomst worden er break-outgroepjes gevormd om te kijken naar gestelde doelen en te ondernemen acties en kunnen ideeën in de chatsessie worden gezet." Aanmelden voor deze sparringsessie kan via deze link.

Jureren voor de Nationale Meeting Award
Voordat de coronacrisis losbarstte, was Natasja in februari en begin maart ook enkele dagen op pad voor de Nationale Meeting Award als jurylid voor de categorie Large. "Hoewel het beoordelen van de websites, het bezoeken van de locaties en het rapporteren erg tijdsintensief was, was het wel ontzettend leuk om te doen. Zeker ook omdat de overige juryleden een ander beroep hebben en dus ook op andere dingen letten. De tien finalisten waren erg divers. De ene locatie legde de focus op hospitality, de ander blonk juist uit in bezieling of duurzaamheid. Ook merkte ik dat de locaties op hun eigen manier met de jurybezoeken omgingen. De ene bood een uitgebreid ontvangst, de ander legde de focus op het gesprek. Sommige waren zelfs een beetje zenuwachtig. Natuurlijk telt de ontvangst wel mee in de beoordeling. Het bepaalt immers het gevoel dat je krijgt als je binnenkomt. Wat ik verder heel positief vind, is dat de finalisten het beoordelingsrapport krijgen toegestuurd zodat ze met de verbeterpunten aan de slag kunnen. 
Helaas moest de live uitreiking worden afgelast, maar ik ben nog steeds heel erg benieuwd naar de online uitreiking en hoe de organisatie dit aan gaat pakken. Nadat ik er zoveel tijd in heb gestoken, wil ik zeker weten wie er gaat winnen!"

Tags: Corona-crisis NationaleMeetingAward Zelfstandig Event Professional
Algemene voorwaarden | privacy statement