Groot event, kleine footprintJij staat op het punt om een groot evenement te organiseren. Rond de duizend mensen komen er, misschien wel meer. Een supermooie uitdaging, maar je wilt ook graag rekening houden met de footprint die je achterlaat met zo’n grootschalig event.

Het woord evenementenschaamte bestaat gelukkig nog niet, laten we dat maar zo houden! Er is best veel wat je kunt doen, zeker wanneer je er vanaf de start van de organisatie rekening mee houdt. En nee, dat hoeft helemaal niet meer te kosten. Sterker nog, het kan zelfs zo zijn dat je geld bespaart.

Verduurzamen in vier gebieden

Het verduurzamen van events gebeurt vaak pas achteraf. Terwijl het veel effectiever (en vaak ook efficiënter en dus goedkoper is) om vooraf een aantal zaken te regelen. Bij het organiseren van grote evenementen zijn er vier gebieden waar je kunt verduurzamen: energie, mobiliteit, eten & drinken en sociale duurzaamheid.

Voor elk onderdeel is er laaghangend fruit, en zijn er tips en maatregelen die je direct kunt toepassen. Een aantal; voorbeelden vind je in ons E-paper, dat je hier kunt aanvragen.

Vind goede partners

Wat ook enorm kan schelen, is het inzetten van mensen en toeleveranciers met dezelfde mindset als jij: een prachtig event neerzetten, maar óók rekening houden met people, planet profit. Dit soort ondernemers vind je op onze ‘tips voor MVO organiseren’ pagina.

En last but not least: kies een locatie die bij je doelstelling past.

>> Vier tips voor XXL locaties met meer waardenAuteur: Locaties met Meerwaarde(n)

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement