Congresregio Zwolle: Vierde economische topregio van Nederland



Wie er eenmaal is geweest, blijft terugkomen: Zwolle is een prachtige, historische Hanzestad, niet ver van de Randstad en met een bruisend karakter. Het maakt de regio Zwolle de perfecte uitvalsbasis voor ieder zakelijk event en congres.

Tekst Daphne-Doemges-Engelen

De ambitie van de regio Zwolle is om de vierde economische topregio van Nederland te worden. "De economische driehoek van Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven maken wij graag tot een vierkant onder het motto 'squaring the triangle", aldus Kitty Onder de Linden, accountmanager zakelijk toerisme stad en regio Zwolle. "Zwolle is binnen een uur met de trein of auto bereikbaar vanaf de Randstad, en dat vaak filevrij. Het is een economisch sterke regio die tegen het decor van historisch Hanzesteden veel te bieden heeft."


Ambassadeurs

In de regio zit veel specialistische kennis rondom e-commerce, health en kunststoffen. "Dat zijn de secto-ren waar onze regio economisch sterk in is en waar veel expertise ligt. Met brede kennis over deze topsectoren en de sterke logistieke infrastructuur, onderscheiden we ons als regio. In 2020 zetten we in op ons ambassadeursnetwerk: kennisprofessionals die zich inzetten voor de regio en die inhoudelijke inbreng op congressen kunnen verzorgen, als spreker kunnen optreden of geïnteresseerden kunnen ontvangen voor een bedrijfsbezoek. Samen met ons, zullen deze ambassadeurs de regio Zwolle nog verder versterken." Een van de eerste ambassadeurs is Jeroen van den Ende van Port of Zwolle, wat als doel heeft om het vestigingsklimaat voor het havenbedrijfsleven, de industrie en logistieke bedrijven in de regio te versterken."


Congresparels van de regio

De regio Zwolle biedt talloze plekken waar de zakelijke bezoeker terecht kan voor een vergadering, (netwerk)diner, congres of lezing. "Theater de Spiegel is een modern theater dat internationale allure uitstraalt. Hier worden bijvoorbeeld grote landelijke musicals gespeeld; er is een zaal met ruim negenhonderd stoelen en een grote foyer met meetingmogelijkheden. Een andere mooie locatie is Theater Buitensoos: een authentiek theater in een modern jasje met eigen keukenbrigade en technisch team." Onder de Linden noemt ook Mooirivier Hotel & Congres - bijzonder door de schilderachtige ligging aan de Vecht - en Lumen Hotel & Events, naast het PEC Zwolle stadion, met een eventcenter en viersterrenhotel onder één dak. Tot slot mag IJsselhallen Zwolle niet onvermeld blijven. "Het zijn stuk voor stuk locaties met een plenaire capaciteit van 500 tot maar liefst 3.500 bezoekers. Daarnaast hebben deze locaties alle voldoende subzalen en break-out mogelijkheden om ieder type zakelijke activiteit te herbergen."


E-commerce Friday

De regio Zwolle huisvest regelmatig grote zakelijke events. Zo vindt op 18 juni 2020 in Schouwburg Odeon het Nachtcongres voor verzorgenden en verpleegkundigen in Zwolle plaats. "Dit congres vindt plaats van 22.00 tot 6.00 uur. We zijn er trots op om dit bijzondere event in Zwolle te mogen hosten; het sluit perfect aan bij één van de kennisvelden waar onze regio sterk in is: health."

Ook vindt er op 20 maart 2020 een lande-lijk e-commerce event in Zwolle plaats: Ecommerce Friday. Erik Brunekreef, Projectmanager Topcentrum E-commerce: "Topcentrum E-commerce is een samenwerkingsverband tussen twee provincies - Overijssel en Flevoland -, de 22 gemeenten die samen de regio Zwolle vormen, Kennispoort en vijf onderwijsinstellingen. Door intensief samenwerken maken we elkaar sterker, maar betrekken we ook het onderwijs actief bij de branche zodat er meer en beter gekwalificeerd talent naar de sector doorstroomt. In dat kader vindt dit event in maart 2020 plaats. Alle veertig bedrijven staan met hun voeten in de klei: samen hebben we ons netwerk opengesteld om de meest interessante sprekers voor Ecommerce Friday te strikken." Tijdens het event krijgen webwinkels een podium om te vertellen welke stappen zij hebben gezet binnen de branche. "Naast keynote-sprekers kunnen de bezoekers deelsessies bijwonen. Meer informatie over dit gave evenement is te vinden via ecommercefriday.nl. De CTO van Wehkamp, CEO van Wijnvoordeel, CEO van Flinders en de CMO van BEERWULF (dochteronderneming van Heineken) zullen in ieder geval hun kennis delen. En omdat onderwijs in ons DNA zit, zijn er vijf wildcards beschikbaar voor toptalenten uit de vijf onderwijsinstellingen die aan ons verbonden zijn."


'Mensen verbinden'

De regio Zwolle bestaat uit 22 gemeenten verdeeld over vier provincies. De regio vormt een vruchtbare voedingsbodem voor innovaties en verbindingen tussen ondernemingen, onderwijs, onderzoek en overheid. Congresregio Zwolle fungeert als intermediair en biedt kosteloze bemid-deling en advies aan opdrachtgevers die een congres of andere zakelijke bijeenkomst willen organiseren. Kitty Onder de Linden: "Naast zulke praktische zaken, kunnen we ook de verbinding leggen met de juiste kennispartners. Mensen verbinden doen we met plezier om bij te dragen aan een optimaal event in de regio Zwolle!"

www.congresregiozwolle.nl

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Kitty Onder de Linden

Tags:
Congresregio Zwolle | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Grote Voort 247
8041 BL
Zwolle
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement