Update Nationale Meeting Award: mystery calls en jurybezoeken van start



Op 16 maart 2020 krijgen vijf locaties de Nationale Meeting Award voor de beste meeting- en eventlocatie uitgereikt in Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Voor het zover is, moeten de 87 genomineerde locaties nog twee rondes doorlopen.

De vijfde editie van de Nationale Meeting Award kent in totaal drie rondes. Gedurende de eerste ronde zijn er per categorie twintig locaties geselecteerd die doorstromen naar de tweede ronde. Tien van deze twintig locaties hebben via online meetingplatform MeetingReview de hoogste scores behaald op het gebied van gastervaring. De overige tien locaties zijn door meetingexperts uit de branche bepaald. Aan hen is de afgelopen maanden gevraagd om per categorie een lijst van vijf favoriete locaties aan te dragen. De locaties die de meeste punten hebben gescoord, zijn door naar ronde twee. De in totaal honderd locaties die door zijn naar de volgende ronde, hebben inmiddels bericht gekregen.

De volledige lijst met genomineerden vind je hier.

Enkele meetingexperts aan het woord

Carla van den Berg - BTMClub

"Bij het selecteren van locaties let ik doorgaans op de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid. Soms wis-sel ik af met een high quality hotel met een speciale historie midden in Amsterdam. Verder vind ik het belangrijk dat een locatie aandacht besteedt aan duurzaam onderne-men, bijvoorbeeld door de inzet van zonnepanelen. Ook wil ik tijdens het congres liever geen plastic bekers en flesjes zien."

Marianne Dijkshoorn, Welkom Toegankelijk & Evenementen

"Veel locaties geven aan dat zij hun toegankelijkheid op orde te hebben, alleen in de praktijk blijkt dit toch vaak tegen te vallen. Een drempelvrije begane grond is fijn, maar als je ple-naire zaal op de eerste verdieping ligt en deze enkel met trappen te bereiken is, is dat minder handig. Ook kan de gastvrijheid vaak beter en dat begint bij goede communicatie via de web-site; wat en hoe heb je geregeld."


Mystery call

Voor de tweede ronde krijgen deze 87 locaties een mystery call van Mystery Review. Dit bedrijf is specialist op het gebied van gastervaringen en onderzoekt diverse dienstverlenende bedrijven door middel van mystery guests. Mystery Review zal telefonisch een offerte opgevragen en deze beoordelen op kwaliteit en snelheid. In combinatie met de beoordeling van de locaties met behulp van de onafhankelijke websites Similarweb en Google PageSpeed Insights krijgen deze locaties punten. Na 10 februari gaan per categorie de tien locaties met de hoogste score door naar de derde ronde.

Jurybeoordeling

De derde ronde staat in het teken van de jury-beoordeling. Elke categorie kent een eigen jury van drie vakprofessionals (zie kader juryleden). Als eerste beoordeelt elk jurylid de website van de locatie. Vervolgens worden de tien locaties per categorie door de drie juryleden bezocht voor een interview en inspectie van de locatie. Deze in totaal vijftig bezoeken vinden plaats tussen 10 februari en 11 maart 2020. Op basis van het juryoordeel worden er opnieuw punten toegekend. Alle punten per ronde worden omgezet in percentages. De winnaar per categorie is de locatie die na drie rondes het hoogste totaalpercentage heeft.


Vakjury

In totaal zullen vijftien juryleden in feburari en maart op pad gaan voor de Nationale Meeting Award. Graag stellen we drie van hen aan jullie voor:

Angélique Vugts, manager bij de ErgoAcademie

Angélique is voor de tweede maal jurylid van de Nationale Meeting Award. Dit jaar zit ze met Marjolein van Rosmalen en Tineke Hoogland in de vakjury voor de categorie Extra Large. "De eerste keer is het me heel goed bevallen. De locaties zijn erg fanatiek en zorgen voor een uitstekende ontvangst. Daarnaast is het ontzettend leuk om te sparren en ervaringen te delen met de mede-juryleden. Ik zie een beetje op tegen het bezoeken van tien locaties in drie dagen tijd, dat wordt een flinke klus. Maar de nieuwe opzet geeft de jury wel de kans om meer de diepte in te gaan." 

Anuschka Fung Loy, eigenaar @Noes Eventmanagement & Conceptontwikkeling

Anuschka kijkt uit naar de locatiebezoeken voor de categorie Medium die zij volgend jaar samen met Zulayka Martis en Joyce Colin gaat afleggen. "Er is tegenwoordig een enorm aanbod aan locaties en dit aanbod blijft groeien. Door er zelf langs te gaan, krijg je een goed beeld en kun je naar hun verhaal luisteren. Ik ga tijdens de bezoeken letten op diverse aspecten zoals de ontvangst en de beveiliging. Ook wil ik een goede indruk krijgen van hoe een event eruit komt te zien."

Natasja Torcqué, eigenaar On Top Events en oprichter ZEPnl

Natasja zit samen met Ron van Steenis en Brigitte van Delft-Crop in de jury voor de categorie Large. "Ik was in 2019 aanwezig bij de uitrei-king en vind het een mooi initiatief. De regiocoördinatoren van ZEPnl zijn zelf ook erg fanatiek met het delen van reviews op MeetingReview. Locaties die hun best doen mogen best eens in het zonnetje worden gezet!"


Uitreiking

De winnaars van de Nationale Meeting Award worden op 16 maart bekendgemaakt bij Novotel Amsterdam Schiphol Airport. De uitreiking gaat ook in 2021 hier plaatsvinden. De uitreiking zelf gaat onderdeel uitmaken van een kennisevent waarbij het duurzaam ondernemerschap centraal staat. De keynote en de subsessies staat in het teken van duurzame businessmodellen en hoe je storytelling in kan zetten voor het vermarkten hiervan.

Save the date

Benieuwd welke locaties er doorgaan naar de volgende rondes? Houd dan de website van de Nationale Meeting Award in de gaten. Ook vind je er interviews met juryleden en meetingexperts. Tevens worden er regelmatig updates op LinkedIn en Twitter geplaatst. En vergeet niet om 16 maart in je agenda te zetten!

www.nationalemeetingaward.nl

 

Over de Nationale Meeting Award

De Nationale Meeting Award is een onafhankelijke award voor de beste meeting- en eventlocatie van Nederland. Initiatiefnemers zijn CLC-VECTA, Meeting Magazine, MeetingReview en Vergaderhamers. Voor het winnen van de Nationale Meeting Award moeten locaties drie rondes doorlopen waarbij wordt gelet op kwaliteit, gastvrijheid en ondernemerschap. Daarvoor worden punten toegekend. De Nationale Meeting Award kent vijf categoriën, ingedeeld naar capaciteit. Per categorie wordt uiteindelijk een winnaar bepaald.


Dit zijn de juryleden van de Nationale Meeting Award

Categorie Small

- Fleur Tresfon-Funke, eventmanager bij NautaDutilh
- Jette Neeteson, eventmanager & communicatieadviseur bij Ministerie van Veiligheid en Justitie
- Annelies de Hartog, conventionmanager bij Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

Categorie Medium

- Joyce Colin, Management Assistant bij MezzaLama B.V. en Impact Information Management B.V.
- Zulayka Martis, eventmanager B2B
- Anuschka Fung Loy, eigenaar @Noes Eventmanagement & Conceptontwikkeling en coördinator ZEP010

Categorie Large

- Natasja Torcqué, eigenaar On Top Events en oprichter van ZEPnl
- Ron van Steenis, eventmanager bij UWV en eigenaar van Spraakvermogen
- Brigitte van Delft-Crop, eigenaar B-Elegance

Categorie Extra Large

- Angélique Vugts, manager ErgoAcademie bij Ergotherapie Nederland
- Marjolein van Rosmalen, eigenaar VKOZ events & communicatie
- Tineke Hoogland, coördinator Evenementenorganisatie bij Transport en Logistiek Nederland

Categorie Extra Extra Large

- Shirley Breuren, Director of Operations bij Congress Company
- Inge Kruiver-Severijnen, eigenaar 24-7 Events
- Nienke Vermeulen-van Die, medewerker Events & Communicatie bij VNAB

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Nationale Meeting Award

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement