Center Parcs Business Solutions: Hét best bewaarde geheimIedereen kent Center Parcs, dat bij miljoenen mensen herinneringen oproept aan echt even samen zijn met vrienden en familie. Wat lang niet iedereen weet, is dat de parken zich bij uitstek lenen voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen. "Ik noem Business Solutions daarom vaak het best bewaarde geheim van Center Parcs", zegt sales manager Eelco van Schellebeek.

Velen kennen Center Parcs van de mooie vakantieparken met subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo. De parken bieden een unieke setting waar het samenbrengen van mensen centraal staat. "Om die reden vormen onze parken een ideaal decor voor zakelijke bijeenkomsten", zegt Eelco van Schellebeek. "Eventmanagers zijn steeds meer op zoek naar locaties die een unieke beleving voor hun gasten kunnen bieden. Center Parcs Business Solutions is daarvoor dé perfecte locatie. Al weet niet iedereen dat."

Alles onder één dak te midden van de natuur

In Nederland heeft Center Parcs negen verschillende parken, verdeeld over het gehele land. Een aantal van deze parken beschikt onder andere over vergaderfaciliteiten, maar ook grotere zalen voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest. Een programma voor een zakelijke bijeenkomst is heel eenvoudig uit te breiden met catering op locatie of in de restaurants. Ook kun je er al dan niet in samenwerking met partners diverse teambuildingsuitjes op maat organiseren. Zip Wire, High Adventure Experience en mountainbiken, maar ook blokarten, bowling, een Escape Room of midgetgolf zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten waarbij je in teamverband elkaar beter leert kennen. De toegevoegde waarde zit hem natuurlijk ook in de vele overnachtingsmogelijkheden. "Onze parken heb-ben alleen al vele honderden cottages. Bel maar eens een hotel met de vraag of het 400 kamers beschikbaar heeft. Bovendien kan een aantal parken exclusief worden afgehuurd. Ons park Center Parcs Limburgse Peel in America, niet ver van Venlo, is hier bijvoorbeeld uitermate geschikt voor. Het park is recentelijk gerenoveerd en beschikt over 500 cottages, waarmee we in totaal 2.500 gasten voor overnachtingen kunnen huisvesten. Ook vinden er regelmatig grootschalige eve-nementen plaats, zoals Viencon Summer festival en Latin Weekender."

In Limburg, iets meer richting Nijmegen, ligt Center Parcs Het Heijderbos in Heijen. "Deze locatie beschikt onder andere over een Business Center met zeven vergaderzalen, en de sfeervolle Old Barn Bar voor een borrel of bedrijfsfeest. Het meest bijzondere is de eventlocatie de Jungle Dome. Met tweehonderd exotische planten, bloemen en bomen, meer dan veertig tropische dieren, sprankelende waterval-len, wiebelende touwbruggen en achttien Jungle Cabana's (40 bedden) is het een uniek decor voor bijvoorbeeld een themabijeenkomst of tropische feestavond met een overnachting in het oerwoud.


Ieder park zijn eigen karakter

Net als Het Heijderbos en Limburgse Peel hebben ook de andere parken hun eigen unieke karakter. "Die variatie zorgt ervoor dat bedrijven en organisaties vaker bij ons boeken en iedere keer voor een andere plek kiezen. Center Parcs Park Zandvoort bijvoorbeeld is door zijn ligging in de duinen, nabij zee, met niets anders te vergelijken. Daar werken we overigens op het gebied van activiteiten veel samen met partners, zoals strandtenten en het circuit, dat momenteel natuurlijk volop in de belangstelling staat vanwege de naderende Formule 1-wedstrijd in mei. We beschikken er over vier schakelbare grote zalen en drie boardrooms. Overigens bieden we er naast 436 cottages ook 112 hotelkamers en twee suites met zeezicht aan die recentelijk volledig zijn gerenoveerd."

Een ander mooi voorbeeld is Center Parcs De Eemhof in Zeewolde, bekend van onder andere het Healthy Fest weekend. Dit park onderscheidt zich van de andere parken door de centrale ligging in het land, een enorme omvang en vanaf maart 2020 een vernieuwd Business Center met negen vergaderzalen (samen 700 m2). Overnachten kan er in cottages, maar ook in Marina Waterfront Suites die aan het Eemmeer liggen of in woonboten.


Inspiratie over de grens

Ook een aantal locaties in België en Duitsland beschikt over faciliteiten voor zakelijke doelgroepen. "Center Parcs Les Ardennes in Vielsalm ligt midden in de natuur en heeft een oud kasteel met drie congreszalen erin. Daar ga je bijvoorbeeld heen voor een incentive met outdoor-activiteiten, zoals kanoën, raften of survivallen. Net over de Belgische grens bij Lommel ligt Center Parcs De Vossemeren, dat over een groot Business Center en een unieke themalocatie voor evenementen beschikt: de Discovery Bay, met een op de klippen gelopen schip en een touwbrug. Deze locatie kun je exclusief afhuren. In West-Vlaanderen exploiteren we Center Parcs Park De Haan aan zee, op een halfuur rijden van Brugge. Het is heel geschikt voor incentives, met vier vergaderzalen en de mogelijkheid om bijvoorbeeld te barbecueën op het strand. In Duitsland doen we voor zakelijke groepen veel met Center Parcs Park Hochsauerland in Medebach, op steenworp afstand van Winterberg, dus ideaal voor liefhebbers van skiën."


Business meets pleasure

Center Parcs Business Solutions wil haar concept om de zakelijke markt te bedienen nadrukkelijker op de kaart zetten. "We hebben immers met de talloze faciliteiten in de mooie natuur alle ingrediënten in huis om een verscheidenheid aan doelgroepen perfect te kunnen bedienen. Brainstormen in een cottage? Vergaderen in de natuur en even de geest vrij maken? Mogelijkheden te over en we denken graag creatief mee. Bij ieder gezelschap, klein of groot, wekken onze parken een gevoel van ontspanning en welzijn op en dat onderscheidt ons echt in de zakelijke markt. Overigens zijn we uitste-kend in staat om de zakelijke en leisure doelgroepen te scheiden, zodat het zakelijke karakter van de bijeenkomst gegarandeerd blijft." Daarnaast is Center Parcs bezig om het aanbod van zakelijke voorzieningen op te knappen. Park Zandvoort evenals Limburgse Peel zijn net gerenoveerd. De Eemhof staat voor komend jaar op de planning. "Uiteraard blijft de familiaire omge-ving centraal staan, en die unieke sfeer geeft juist een impuls aan een zakelijke bijeenkomst."

www.centerparcs.nl/business


Over Center Parcs Business Solutions

Wist u dat de Center Parcs parken ook dé ideale plek zijn voor een verblijf met collega's en/of relaties? Business Solutions biedt u een breed scala aan zakelijke oplossingen. U kunt het zo gek niet bedenken of zij hebben een passende oplossing op één van de parken in Nederland, België, Duitsland of Frankrijk. Center Parcs Business Solutions reikt u talloze interessante mogelijkheden aan om uw medewerkers te belonen, te motiveren en te stimuleren of om uw banden met professionele relaties op een originele en gewaardeerde manier aan te halen. Meetings, teambuildingactiviteiten, een bedrijfsfeest of cadeaubon als relatiegeschenk, bij Business Solutions bent u aan het juiste adres!

  • Overnachtingsmogelijkheid tot ruim 3500 gasten
  • Business Centers op diverse parken
  • Keuze uit diverse restaurants
  • Unieke themalocaties: de Jungle Dome en Discoveray Bay
  • Vast aanspreekpunt voor al uw vragen
  • Dit allemaal in informele sfeer


 Auteur: Center Parcs Business Solutions

Tags:
Center Parcs Business Solutions | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Rivium Boulevard 213
2909 LK
Capelle aan den IJssel
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement