Toplocaties in FrieslandNaast de Waddeneilanden kent Friesland natuurlijk nog veel meer locaties waar zakelijke bijeenkomsten alle ruimte krijgen en meeting- en eventmanagers op topservice kunnen rekenen. Wij selecteerden er zes voor je.

 

Pollepleats

Deze boerderij in Zuidwest Friesland is onder architectuur verbouwd tot een luxe en duurzame toplocatie voor (meerdaagse) meetings en events. De Pollepleats is ideaal om met je team grote stappen te zetten, maar ook de nodige ont-spanning is gegarandeerd. Het Friese landschap nodigt uit voor tochtjes met de fluistersloep, wandelingen over het boerenerf of een stevige bootcamp in de ochtend. De smaakvol ingerichte boerderij beschikt over achttien gastenkamers met eigen sanitair. Totaal zijn er maar liefst zestig slaapplaatsen. In de nok is de boardroom met fenomenaal uitzicht te vinden. De Pollepleats is alleen bereikbaar via de eigen oprijlaan en ligt midden in de natuur. Er wordt verantwoord gekookt, maar eigen catering is tevens toegestaan. De locatie is voorzien van onder andere 200 zonnepanelen en een regenwaterinstallatie voor de toiletten. Op het erf groeien bloemen en zoemen bijen, en dat op slechts 70 minuten rijden vanaf Amsterdam.

www.pollepleats.nl
Landgoed Lauswolt

Verscholen in de prachtige bossen van Beetsterzwaag ligt het best bewaarde geheim van Friesland: Landgoed Lauswolt. In een adembenemende omgeving zorgt het team ervoor dat het je geen moment aan iets ontbreekt. Zij hebben maar een doel: jou de meest unieke en onvergetelijke ervaring bieden. Ware luxe zit in kleine dingen. En in die kleine dingen is landgoed Lauswolt heel groot. Vanzelfsprekend beschikt het hotel over de faciliteiten die je mag verwachten van een vijfsterrenhotel. De Health & Spa en de naastgelegen 18-holes golfbaan van Golf & Countryclub Lauswolt bieden alle mogelijkheden voor ontspanning. Ook culinair is het goed vertoeven op Landgoed Lauswolt. In restaurant 'De Heeren van Harinxma' en 'Bistro Nijeholt' merk je de passie voor details pas echt. Maar het echte geheim van Lauswolt zit in de mensen. Zij vormen de ziel van het hotel. Stuk voor stuk begrijpen zij dat ware luxe niet in een hotelkamer, foyer of restaurant zit. Ware luxe kun je niet zien, die kun je alleen voelen. Welkom op Landgoed Lauswolt.

www.lauswolt.nl

 

Frisian Queen

Benieuwd naar de befaamde Friese Meren? Met de Frisian Queen, een raderboot in Mississippi-stijl, maak je een prachtige rondvaart. Deze hekraderboot is gebouwd door de Friese Skûtsjefamilie Meeter, op basis van een in Duitsland gekochte casco. Het resultaat is een gezellig schip met een bijzondere uitstraling en een nostalgische sfeer. De Frisian Queen heeft twee etages, elke etage beschikt over een eigen stijlvolle bar. Tijdens de vaart geniet je van allerlei hapjes en drankjes uit eigen keuken. Er is een invalidentoilet en een lift aanwezig. De Frisian Queen is ideaal voor bedrijfsuitjes of personeelsfeestjes. Ook kun je de rondvaartboot inzetten als partyboot voor een groot feest op een bijzondere en unieke locatie. Tijdens het feesten vaart de boot door en kun je een lekker luchtje scheppen op het dek en genieten van het uitzicht.

www.frisian-queen.nl 

Museum Belvédère

Museum Belvédère is een bijzonder museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het strak vormgegeven gebouw werd in 2006 bekroond met de BNA-architectuurprijs. Het museum omvat twee grote expositieruimten en een centraal gelegen museumcafé dat uitzicht geeft op Landgoed Oranjewoud, het voormalige buitenverblijf van de Oranje-Nassau's. Dit jaar viert het museum haar vijftienjarig jubileum. Gelegen in een lommerrijk museumpark is het een levendige ontmoetingsplek voor liefhebbers van kunst, cultuur, natuur en architectuur. Museum Belvédère wil een thuishaven zijn voor Friese en Noord-Nederlandse kunstenaars en streeft ernaar hun werk te tonen in relatie tot het werk van geestverwanten uit binnen- en buitenland. Naast een expositieruimte is het museum tevens een unieke locatie voor vergaderingen, zakelijke bijeenkomsten, workshops en symposia. Informeer naar de mogelijkheden of kijk op de website. Daar is ook meer informatie te vinden over tentoonstellingen, publicaties, rondleidingen, lezingen, kunstreizen, concerten en andere activiteiten.

www.museumbelvedere.nl

 

Grote of Jacobijnerkerk

De Grote of Jacobijnerkerk werd voltooid na 1500 en is de oudste kerk en monument van Leeuwarden. Een van de eyecatchers is het Oranjepoortje, een portaal met een boompje met oranjeappels en het wapen van Leeuwarden er op. Het is de oude ingang van de stadhouders van Friesland (rechtstreekse voorouders van ons koninklijk huis) die hier ook eeuwenlang zijn begraven in de koninklijke grafkelder. Tegenwoordig kent het interieur van de kerk een moderne inrichting in combinatie met eeuwenoude elementen, zoals de graven voor Friese Nassau's in het koor, de zeventiende-eeuwse preekstoel en het beroemde Müllerorgel uit 1724-1727. De kerk kan worden ingezet voor bijeenkomsten zoals congressen, symposia, vergaderingen, lezingen en feesten. De locatie heeft een capaciteit van 600 personen en beschikt over een extra ruimtes zoals een foyer met carrévormige omgang, een sacristie, een consistorie en een fraaie refter. De kerk is flexibel in te delen.

grotekerkleeuwarden.nl
Post-Plaza Hotel & Grand Café

Hartje binnenstad, meer Leeuwarden dan dit wordt het niet. Gelegen aan een van de mooiste straten van de hoofdstad van Fryslân vind je Post-Plaza. Dit unieke Hotel & Grand Café is gevestigd in het oude Postkantoor van Leeuwarden. Al jarenlang is het voormalig Postkantoor Leeuwarden het decor van bloeiende creativiteit, handel en verbinding met elkaar leggen. Post-Plaza houdt vast aan deze traditie en is daarmee de perfecte locatie voor elk event. Je organiseert niet elke dag zoiets bijzonders en het team van Post-Plaza helpt je daar graag bij. Of het nu gaat om het organiseren van een board meeting, incentive in combinatie met Skûtsjesilen of grootste productpresentatie. In het postkantoor bevinden zich mooie ruimtes die naar wens kunnen worden ingericht. In combinatie met tips, trics en de professionaliteit van onze kant is de verbinding gelegd.

www.post-plaza.nl

 Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement