Inntel Hotels Art Eindhoven: Design en historie in voormalige Philips Lichttoren



Het centrum van Eindhoven staat vol met iconische gebouwen. Een daarvan is de voormalige Philipsfabriek de Lichttoren, waarin het Inntel Hotels Art Eindhoven is gevestigd. Geschiedenis, kunst en design vormen hier de inspiratiebronnen voor zakelijke bijeenkomsten.

Kenmerkend voor de Nederlandse hotelgroep Inntel Hotels is dat elke locatie gevestigd is in een markant gebouw met een verhaal. Bij het Inntel Hotels Art Eindhoven staat de impact van Philips op Eindhoven centraal. "Inntel Hotels Art Eindhoven bestaat uit drie delen", vertelt general manager Stephan Koelemans. "Onze hotelkamers zijn gevestigd in de Lichttoren. Eindhoven is van oudsher de thuisstad van Philips en in dit complex uit de periode 1909-1921 was een van de eerste grote productievestigingen van Philips Lightning gevestigd. In de jaren tachtig waren er plannen om diverse Philipsgebouwen in Eindhoven te slopen, maar gelukkig koos men uiteindelijk voor herbestemmen. Tegenwoordig geven de Lichttoren, de fabriekspanden op Strijp-S en de woonhuizen in het voormalige Philipsdorp de stad een urban karakter. Eindhoven heeft bovendien dankzij de inspanningen van organisaties zoals Eindhoven 365 en VisitBrabant Convention Bureau en evenementen zoals Glow, de Dutch Design Week en de Marathon Eindhoven een enorme imago-boost gekregen in binnen- en buitenland. Het is een volwassen stad geworden."
Marketingplaten
De Loft Kamers in de Lichttoren hebben een industriële look met een hoog plafond, een zichtbare betonnen structuur, details van de oude bakstenen muur en een Italiaanse designbadkamer. De kamernummers zijn in verschillende oude marketingplaten boven de deur verwerkt. "Elke kamer ziet er dankzij een variatie in kleuren en materialen op de vloer en tegen de wanden net iets anders uit", licht salesmanager Mascha Boelens toe. "Wel zie je steeds een Philips-element terug zoals een oude foto. In de vloerbedekking op de gang is een patroon verwerkt dat is gebaseerd op de weerkaatsing van lichtdeeltjes." Vanuit hier loop je bovendien heel makkelijk intern door naar de 42 long stay kamers die in de naastgelegen Lichtpleintoren zijn ondergebracht.
Art en design
Verwijzingen naar Philips zijn ook terug te vinden in de Mathildetoren. Deze nieuwbouw van ruim 15.000 m2 is uitgevoerd in donkere baksteen en is via een galerij verbonden met de Lichttoren. In deze galerij staan het hele jaar door diverse objecten van winnaars van de Dutch Design Week tentoongesteld. "In dit nieuwe gedeelte komt het art en design-uiterlijk dat je ook bij andere Inntel Hotels ziet naar voren", vertelt Koelemans. "De inrichting is modern en heeft veel kleuraccenten zoals paars, goud en bruin. De Art Kamers in deze toren variëren in kleur en hebben elk een unieke weergave van het kamernummer." Ook hier vind je het lichtdeeltjespatroon terug in de vloerbedekking en in het behang en de vitrage van de drie meetingzalen. Deze zalen, met volop daglicht en comfortabele stoelen, bevinden zich op de eerste verdieping en hebben de namen Glasblazerij, Radiokamer en Machinekamer. Gasten kunnen gebruikmaken van twee koppelbare, mobiele smartboards. In de zalen en de aangrenzende foyer zijn op de muren oude foto's van de Philipsfabriek te zien. "De zalen hebben een gezamenlijke capaciteit van 175 personen", zegt Boelens. "Voor grotere bijeenkomsten tot 350 personen kunnen gasten terecht in de zalen van IGLUU die in de Lichttoren zijn gevestigd."
Culinaire variatie
Wat betreft de food en beverage staan bij de zakelijke bijeenkomsten (inter)nationale voorkeuren en variatie centraal: veel vers fruit en salades en een lokaal product zoals een Brabants worstenbroodje. Op de kaart van restaurant Lumen, waar ook locals graag komen eten, staan de Inntel-klassiekers zoals de Inntel burger, een steak van Nederlands rund, polderhoen en gerechten met lokale producten. Koelemans: "Het hotel ligt in het centrum en vlakbij het PSV-stadion. Je kunt dus heel makkelijk een zakelijke bijeenkomst combineren met een lunch en vervolgens een rondleiding door het centrum volgen of een leuke activiteit ondernemen. Bovendien zit je hier op loopafstand van het centraal station en is het hotel ook per auto prima bereikbaar. Zelfs parkeren is geen probleem, dankzij de garage onder het hotel en de twee naastgelegen parkeergarages."

Stapje extra

Inntel Hotels Art Eindhoven heeft dus meer dan genoeg usp's in huis om een bijeenkomst te laten slagen. Toch doet Boelens daar graag nog een schepje bovenop. "De slogan van Inntel hotels is niet voor niets 'you'll be surprised'. We geven onze gasten graag een kleine attentie op de kamer of een verrassing in de meetingzaal. De inspiratie voor die attenties komt van dingen die we toevallig opvangen, maar we spelen ook actief in op ontwikkelingen binnen bedrijven en in de stad om zo onze betrokkenheid te laten zien." "Elke dag is speciaal, net als elke gast. En die geven we graag iets extra's", knikt Koelemans.

www.inntelhotelsarteindhoven.nl


Over Inntel Hotels Art Eindhoven

  • 230 hotelkamers (onderverdeeld Art Kamers, Loft Kamers, Jacuzzi Kamers, Junior Suites, Suites en Long Stay Kamers)
  • Drie vergaderzalen, maximale capaciteit 175 personen (ook exclusief af te huren)
  • Brasserie Lumen
  • Wellnessafdeling met Finse sauna, Turks stoombad, hamam mekka, twee behandelkamers
  • Life Fitness Gym
  • Eigen parkeergarage plus twee parkeergarages op vijf minuten lopen
  • Uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Inntel Hotels

Tags:
Inntel Hotels | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Capellalaan 131
2132 JM
Hoofddorp
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement