Doe-het-zelf! Zwitserse tradities



Zwitserland is een land vol authentieke gebruiken en tradities, die op veel plekken in ere worden gehouden. Jodelen, vendelzwaaien, alphoornblazen, worstelen. Deze en nog meer typische Zwitserse tradities maken sinds jaar en dag deel uit van het leven van de Zwitsers. 

Ervaar het zelf en maak je eigen zakmes, neem deel aan een cursus klokkenmaken, giet je eigen koeienbel of blaas je eigen glas.



Switzerland Convention & Incentive Bureau heeft deze doe-het-zelfactiviteiten op een rij gezet. Mocht je nog meer informatie wensen, stuur dan een e-mail naar scib.nl@switzerland.com of neem telefonisch contact op via 020-6209229. 



1. Maak je eigen zakmes! 
In het Swiss Knife Valley Visitor Center in Brunnen kun je niet alleen meer te weten te komen over het Zwitserse zakmes, je kunt er zelfs eentje maken. Wel van te voren reserveren. Rondleiding duurt 1,5 uur en maken van een zakmes ongeveer 15 minuten. Welkom in de wereld van Victorinox.

Activiteit voor 80-100 personen.



2. Cursus klokkenmaken
De kunst van het klokken maken is een streng bewaard geheim. Tijdens de cursus wordt elke deelnemer zelf klokkenmaker en bouwt zijn eigen mechanische uurwerk. Met schroevendraaier en pincet ga je aan de slag. Duur halve dag tot twee dagen, afhankelijk welke cursus je wilt. Ambachtelijke klokkenmaker Initium in Le Noirmont.

Activiteit 1-12 personen.



3. Zelf een koeienbel gieten
De koeienbel werd bedacht om ervoor te zorgen dat de boer ook bij nacht zijn vee terug kon vinden. Bezoek gieterij Berger en Bärau en maak je eigen koeienbel. De voorgevormde zandmallen worden versierd en gezamenlijk gegoten. Terwijl je de gieterij bezichtigt worden de koeienbellen gesmolten en na korte tijd kun je je eigen koeienbel bewonderen.

Duur: 2 tot 4 uur.
Activiteit: 2-35 personen.



4. Zelf glasblazen
Een ambachtelijke traditie die op de dag van vandaag wordt voortgezet. Zie hoe de glasmakers aan het werk zijn, dol rond in het glaslabyrinth en blaas zelf een glas. De glasblazer neemt het vloeibare glas met een pijp uit de oven en geeft het aan de bezoeker. Deze op zijn buurt blaast een mooi glas. Zodra de bal is afgekoeld kan deze worden meegenomen. Glasblazerij Hergiswil aan het Vierwoudstedenmeer.

Duur: 2 tot 4 uur.
Activiteit: 10-150 personen.



5. Zelf een skibock maken
De manier van sleeën in Adelboden lijkt in de verte op rijden op een eenwielfiets, maar is veel gemakkelijker te leren. En is veel leuker. Al helemaal als je zelf een skibock maakt. Het apparaat wordt onder deskundige leiding gebouwd en getest. Na sleeplezier in de avonduren volgt er een fondue voor de ‘Federaal gediplomeerde skibockbouwer’.

Duur: 2 tot 4 uur.
Activiteit: voor groepen.


Copyright Zwitserland Toerisme.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Lisette van Dolderen

Tags:
Switzerland Convention & Incentive Bureau | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Postbus 17400
1001 JK
Amsterdam
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement