Verblijven als ridder of prinses in deze historische schatkamers. Vijf kasteelhotels in Zwitserland



Tronend op een heuvel of schilderachtig aan een meer: In deze historische schatkamers verblijf je als een ridder of prinses in vroegere tijden. In Zwitserland is het mogelijk dankzij de vele kastelen!

Switzerland Convention & Incentive Bureau heeft 5 kasteelhotels op een rij gezet. Mocht je nog meer informatie wensen, stuur dan een e-mail naar scib.nl@switzerland.com of neem telefonisch contact op via 020-6209229. 





Schloss Wartegg, Rorschacherberg

Het slot Wartegg werd in 1557 boven de zuidelijke oever aan de Bodenmeer gebouwd. Rond 1960 viel het refugium van keizerin Zita in een doornroosjesslaap. In 1994 werd het slot cultureel weer tot leven gewekt en behoedzaam verbouwd tot elegant hotel. Uniek is ook de kasteeltuin met oude voedingsgewassen, die veelal uit oude boerentuinen afkomstig zijn - en het samenspel met de uitstekende Slow Food keuken met seizoensgebonden, verse ingrediënten.



Parkhotel Schloss Hünigen, Konolfingen
Sfeervol 4-sterren-kasteelhotel omgeven door 3500 rozen en een groot park met een modern paviljoen. In totaal 49 design kamers in harmonie met historische elementen. Wellness compleet met stoombad, Finse en biologische sauna, whirlpools en belevenisdouches. Restaurant Rosarium, front-cooking buffet, kasteelbar. Culturele en culinaire evenementen. Gratis parkeren.



Schloss Münchenwiler, Münchenwiler
Nergens zijn kloosterlijke stilten en feodaal genieten zo nauw verbonden als in het schitterende parkcomplex buiten Murten: het kasteelhotel verenigt binnen zijn bijna duizend jaar oude muren comfort en culinaire genoegens met de unieke ambiance van een voormalig klooster. Waar vroeger de monniken van Cluny woonden en daarna Patriciërsgezinnen hun intrek namen, kunnen tegenwoordig bezoekers inspiratie opdoen en genieten van het beste uit de kasteelkeuken en -kelders.



Schloss Ueberstorf, Ueberstorf
Romantisch, 500 jaar oud landslot. Schilderachtige ligging in een groot park met wintertuin en kapel. Erg goed geslaagde mix van verleden en heden. Individuele en liefdevol ingerichte designkamers met edele parketvloeren. Biologisch, regionaal geïnspireerd gastronomisch restaurant, knus terras met rozenboompjes. Cultuurevenementen. 



Château Salavaux, Salavuax
Landkasteel uit de 16e eeuw. Het historische kasteelhotel betovert door de lichte Landhaus-inrichting in zachte witte en beige kleuren. De 1- tot 4-persoonskamers met nieuwe houten vloeren zijn individueel en smaakvol ingericht. Goed gevulde wijnkelder, specialiteitenrestaurant met uitstekend rundvlees uit de regio, lid van Best of Swiss Gastro. Vergaderruimte voor maximaal 150 personen. Terras, lounge, parkeerplaats.


Copyright Zwitserland Toerisme


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Lisette van Dolderen

Tags:
Switzerland Convention & Incentive Bureau | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Postbus 17400
1001 JK
Amsterdam
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement