Vergaderstoel, kantinestoel of conferentiestoel?Het hangt af van het doel van de bijeenkomst, of u moet kiezen voor een vergaderstoel of conferentiestoel. Dat doel zit natuurlijk al verscholen in de benaming van de stoel: een vergadering of conferentie. Het is niet zo dat de ene stoel niet geschikt is voor een andere bijeenkomst. Wel zijn er enkele praktische verschillen.

Zo heeft een conferentiestoel vaak vier poten en zijn de stoelen op te stapelen. Dit zorgt ervoor dat ze goed gebruikt kunnen worden voor grote conferenties. Dan heb je namelijk veel stoelen nodig en de mogelijkheid om conferentiestoelen op te stapelen, maakt dat je ze heel goed kunt opbergen. Veel conferentiestoelen, ook wel bekend als kantinestoelen, zijn daarnaast aan elkaar te koppelen, zodat ze stevig stil blijven staan. Ideaal dus voor veel publiek, waarbij je lange rijen kunt vormen. Doordat het algemeen bekend is dat deze stoelen in grote aantallen gebruikt worden, zijn ze ook relatief goedkoop en in die grote aantallen aan te schaffen. Conferentiestoelen kunnen ook gebruikt worden tijdens vergaderingen, maar hier wordt vaak de voorkeur gegeven aan andere type stoelen.

Een vergaderstoel vraagt wat meer comfort en daarin zijn meerdere opties beschikbaar. Er zijn vergaderstoelen met vier poten, zoals de conferentiestoelen. Deze zijn goedkoper dan luxere vergaderstoelen, maar missen over het algemeen extra conform. Dit is natuurlijk wel gewenst bij lange vergaderingen. De voorkeur kan ook gegeven worden aan vergaderstoelen met een zogeheten slede: horizontale poten die goed glijden over vloerbedekking. Plak of bevestig je doppen aan de onderkant van die slede, dan kan deze stoel ook prima op een harde ondergrond functioneren. Een andere optie is vergaderstoelen met wieltjes, die verrijdbaar en daardoor nóg flexibeler in gebruik zijn. Bovendien zijn verrijdbare vergaderstoelen in hoogte verstelbaar; iets dat regelmatig ontbreekt bij andere opties. Deze stoelen zijn daarentegen breder dan gebruikelijk en nemen daardoor meer ruimte in.