Het belang van teambuildenIedereen weet dat je als werknemer je collega’s niet voor het uitzoeken hebt. Werkpartners binnen een bedrijf komen en gaan, en met de ene collega zul je het wellicht beter kunnen vinden dan met de andere. Maar ondanks dat wordt er verwacht dat iedereen goed met elkaar kan samenwerken. Hoe zorg je er dan voor dat je een goed team vormt, hoe krijg je dat voor elkaar en waarom is het zó belangrijk?

Het is natuurlijk altijd fijn als er een goede en gezellige sfeer heerst op de werkvloer. Je collega’s zie je immers het grootste gedeelte van de week en niets is dan fijner dan dat u hier een goede relatie mee heeft. Maar naast dat uw collega’s positieve energie met zich meebrengen kan de samenwerking met hen nog veel meer positieve effecten hebben op het werk dat geleverd wordt binnen uw bedrijf. Een goede werksfeer zorgt namelijk voor meer motivatie onder de werknemers, hierdoor wordt men productiever en zal er minder verzuim plaatsvinden. Ook zal een goede relatie tussen werknemers de communicatie verbeteren. Een overleg zal soepeler verlopen, dit zal ten goede komen aan het eindresultaat, collega’s zullen sneller bereid zijn elkaar te helpen en ook staan werknemers door een goede samenwerking open om van elkaar te leren. Dit alles draagt bij aan het verbeteren van de productiviteit op de werkvloer.

Omdat samenwerken zo belangrijk is zijn er verschillende middelen ontworpen om een betere samenwerking te realiseren. Het versterken van de band en samenwerking binnen een team wordt teambuilding genoemd. Teambuilden kan gedaan worden op veel verschillende manieren en door middel van verschillende activiteiten. Ook kan er onderscheid gemaakt worden tussen formele en informele teambuilding

Wanneer u wilt teambuilden maar wel de formele sfeer wilt behouden is dit mogelijk. Hiervoor worden er trainingen en workshops gegeven. Tijdens deze trainingen leren de werknemers elkaar beter kennen en wordt de samenwerking verbeterd. Een voorbeeld van een training is een communicatietraining. Hierbij leren de werknemers welke vormen van communicatie er zijn en hoe non-verbale en verbale communicatie invloed kunnen hebben op de reactie van een collega. Deze trainingen worden vaak gehouden op een andere locatie om de werknemers in een andere omgeving te plaatsen dan het kantoorgebouw waar zij aan gewend zijn. Ook kunnen bijzondere locaties invloed hebben op de training of workshops die gegeven wordt. Zo kunt u bij Buitenplaats Kameryck genieten van de rust en natuur die deze locatie met zich meebrengt, wordt u bij Kasteel Woerden vanaf het eerste moment al meegenomen in een bijzondere beleving en zal MeetINoffice zorgen voor een verrassende combinatie tussen moderne technologie en de historie van Woerden.

Voor meer informatie over het houden van workshops lees de blog: Tijd voor inspiratie op www.ontmoetwoerden.nl

Naast formele teambuilding kan er ook op informele wijze gedaan worden aan teambuilding. Dit kan al makkelijk starten met een vrijdagmiddag borreltje. Samenkomen met elkaar en in een relaxte sfeer een band opbouwen buiten de werkomgeving. Wanneer je een stapje verder wilt gaan zijn er veel locaties die bedrijfsuitjes organiseren. Zo kunt u bij Boerderij De Boerinn vele activiteiten ondernemen die allen plaatsvinden op en rondom de boerderij. Daarbij kunt u denken aan actief poldersporten, rustig kanoën of een workshop schapendrijven! Maar u kunt natuurlijk ook bij AnnexCinema een privé voorstelling bezoeken: samen een film kijken en afsluiten met een hapje en drankje in de gezellige foyer. Deze activiteiten zijn dan wel niet werk gerelateerd maar zullen een positief effect hebben op de werkvloer.

In het centraal gelegen Woerden is voldoende aanbod voor zowel formeel als informeel teambuilden. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze website www.beleefwoerden.nl en ontdek welke locatie voor uw teambuildingsessie het meest geschikt is.

 Auteur: Woerden Marketing

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement