Ronde 1 van de Nationale Meeting Award is in volle gang!Veel gehoord: “Je kan geen gratis reviews krijgen en de NMA winnen zonder te betalen”. Niets is minder waar! Maar blijkbaar is dit in de branche nog onvoldoende duidelijk.

Deelname aan de Nationale Meeting Award is geheel gratis.

Een mooi moment om de gastervaring procedure van deze award door te nemen. Hoe gaat het nu precies in zijn werk?

Gastervaring = reviews

Voor de gastervaringen wordt gebruik gemaakt van de verschillende gereedschappen die MeetingReview ter beschikking stelt.

We nemen de gereedschappen hieronder met je door:

Gastervaringen verkrijgen via je eigen website:
MeetingReview heeft een widget ontwikkeld die je kan plaatsen op je eigen website. Op je site wordt dan het reviewformulier geladen waar gasten de ervaring kunnen delen.

Gasten uitnodigen per e-mail:
MeetingReview heeft hiervoor 3 methodes ontwikkeld:

o   Uitnodiging sturen naar 1 persoon
Namens je locatie stuurt MeetingReview een e-mail naar je gast. Hiervoor maak je gebruik van de uitnodigingsmodule op je dashboard.

o   Uitnodiging sturen naar meerdere personen
Namens je locatie stuurt MeetingReview een e-mail naar je gasten. Je maakt hierbij gebruik van de import module. Middels een bestand kan je tot maximaal 500 personen per keer een uitnodiging sturen.

o   Aanmaken van een link voor je eigen e-mail
Je maakt zelf een e-mail naar de gast en plaatst hierin een link die verwijst naar het reviewformulier.

Gastervaringen uitvragen op je locatie:
MeetingReview heeft hiervoor 2 methoden ontwikkeld:

o   Review zonder verplichte registratie
Deze Quick review is onderdeel van het partnerpakket van MeetingReview en maakt het mogelijk om aan je gast alleen een score te vragen. Deze score registreren we onder Quick reviews. Quick reviews hebben op de totale score een wegingsfactor van 10%.
Net als bij de geregistreerde reviews neemt de weging jaarlijks met 25% af.

o   Review App
Dit is een URL die je als locatie zelf op een tablet of laptop kan plaatsen. De registratie is eenvoudig en na het schrijven van de review wordt het formulier leeggemaakt voor de volgende reviewer.

Gastervaringen verkrijgen via je profiel op MeetingReview
MeetingReview werkt inmiddels met 15 partnerwebsites samen waaronder Meeting Magazine en Vergaderhamers. Via deze sites kom je op de profielpagina van je locatie op MeetingReview. Op je pagina staat boven de gemiddelde score de knop “schrijf review”.

De reviews verzamel je op verschillende momenten. We leggen het graag uit.

Er zijn 3 momenten voor het verkrijgen van reviews:

1)      Zodra de reservering is bevestigd
Na de reservering kan je vaak eenvoudig per e-mail een reserveringsbevestiging sturen met hierbij een link van MeetingReview om de boeking te beoordelen.

2)      Op de dag van de bijeenkomst
Je kan gebruik maken van de review app of Quick reviews.

3)      Na afloop van de bijeenkomst
Vanuit je gratis account kan je eenvoudig en snel uitnodigingen naar gasten sturen om een review te plaatsen. Ook voor jouw gast gaat het sneller want de gegevens die jij invult in het uitnodigingsformulier hoeft de gast niet meer over te typen in het reviewformulier.

Gastervaringscore = reviewscore & aantal reviews

De score voor gastervaringen via MeetingReview is opgebouwd uit 3 elementen:

1) Je gemiddelde reviewscore over de afgelopen 4 jaar. Maximaal 1000 punten.

2) Het totaal aantal geregistreerde reviews per maand in het lopende jaar. Maximaal 10 punten per maand dus in totaal maximaal 120 punten.

3) Het totaal aantal reviews geregistreerd en quick reviews. Maximaal 100 punten.

Naast een hoge score is het dus belangrijk om regelmatig (voor een zo hoog mogelijke score is dat iedere maand) nieuwe geregistreerde reviews te verkrijgen. Deze inspanningsnorm is in lijn met het voortdurend vragen om feedback. 

Moet ik voor geregistreerde reviews betalen? Het antwoord is kort en simpel: Nee!

Wil je nadere uitleg? Volg dan het webinar “Direct Reviews krijgen” (iedere donderdag om 10.30 uur, duur 20 minuten achter je eigen pc, aanmelden op https://meetingreview.com/webinar). Deelname is kosteloos.

Heb je na het lezen nog vragen over het verkrijgen van reviews of over het scoremodel van ronde 1 van de Nationale Meeting Award? Neem dan contact met me op!

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Marco Kole

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement