Geslaagde derde editie Nationale Meeting Award

Na het verzamelen van genoeg reviews, het invullen van een uitgebreide vragenlijst en het overtuigen van de jury, zijn de winnaars van de Nationale Meeting Award 2018 bekend. Op maandag 12 maart mochten vijf locaties bij Mariënhof in Amersfoort de award in ontvangst nemen.

Fotocredits > Patrick Siemons Fotografie


Voorafgaand aan de uitreiking vond er een kennisevenement plaats dat in het teken stond van ‘in control zijn en blijven’. De organisatie van dit event lag in handen van de nieuwe NMA-partner CLC-VECTA.Btw-problematiek
Na een kort welkomstwoord van dagvoorzitter Rick van der Kleij gingen José van Twisk en Anne-Marieke Smits, btw-experts bij BDO, nader in op de btw-problematiek voor locaties bij internationale aanvragen en de uiteindelijke facturatie. Door middel van verschillende stemrondes waar het publiek via sendsteps aan mee konden doen, werd het aanwezige publiek getest op hun kennis rondom dit onderwerp. Zo werd er gevraagd of er bij gemaakte parkeerkosten uit moet worden gegaan van 6% of 21% en hoe het zit het toekomstige percentage van 9%. Uiteindelijk bleek het moment van prestatie te tellen bij het bepalen van het juiste percentage, maar hoe los je dat op als je in 2019 een event hebt en nu al de factuur stuurt? Ook maakte het publiek kennis met de zogenoemde reisbureauregeling waarbij je geen btw op de factuur hoeft te vermelden, mits je bijeenkomst een ‘reiselement’ bevat. Maar ook het toepassen van deze regeling is aan regels gebonden en onderhevig aan interpretatie.Digitalisering
De tweede kennissessie ‘Trends verkennen en concreet vertalen naar je eigen organisatie’ werd verzorgd door Wim van Rooijen, trendverkenner en innovatieversneller bij Fountainheads. Met name de toenemende digitalisering kwam aan bod. Onder andere Augmented Reality, 3D-printing beginnen steeds meer gemeengoed te worden. Ook ontstaan er daardoor steeds meer disruptieve, initiatieven zoals Uber, Tesla, Airbnb en Picnic die voor flink wat opschudding zorgen voor de branches waarin deze innovatieve bedrijven actief zijn. De vraag is hoe ver deze ontwikkelingen gaan en in hoeverre de congres- en vergadermarkt in staat is om hierop in te springen.Vlnr juryleden Marianne Kuiper, Linda Kerkhoven, Annelies de Hartog, Wouter Olland en Tineke Hoogland

Totaalplaatje
Na de beide kennissessies werden de juryvoorzitters door Rick van der Kleij naar voren geroepen en werd hen gevraagd naar de jurybezoeken die zij in februari aflegden. Marianne Kuiper vertelde dat de juryleden erg verrast waren door de ontvangst van de locaties binnen de categorie S. “En ook het van tevoren doorsturen van een routebeschrijving was een zeer attent gebaar.” Tineke Hoogland ervoer hetzelfde bij de locatie binnen de categorie XXL. “Hoe je iemand ontvangt en hoe je je onderscheidt van de andere locaties zijn aspecten waarmee je punten kunt scoren.” Wouter Olland keek bij de categorie XL ook naar ondernemerschap en passie. “Het is belangrijk om je te verdiepen in je gasten. Daarmee kun je het totaalplaatje compleet maken en een zeer positieve indruk maken.” Zowel Annelies de Hartog (categorie L) als Linda Kerkhoven (categorie M) keken met een brede blik naar de locaties en namen alle facetten mee in hun beoordeling. Kerkhoven: “Je kunt je onderscheiden door dingen net even iets anders te doen, en vaak zit ‘m dat ook in de details die de locaties zelf hebben bedacht. Die details kun je ook niet kopiëren, dat werkt niet. Je moet jezelf steeds blijven afvragen waarmee je je gasten verrast en hoe je die mooie reviews binnenkrijgt.”  Vlnr: Joan Kramer (geWoonboot), Arjen Buijserd (Park Inn by Radisson), Diana Bartels (Bilderberg Hotel Europa), Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden en Lodewijk Grootel (Postillion Hotel Utrecht-Bunnik)

De winnaars van 2018
Vervolgens brak het moment aan om de winnaars van de Nationale Meeting Award bekend te maken. Binnen de categorie S was dit geWoonboot, de winnaar van vorig jaar. Eigenaresse Joan Kramer: “Ik voel me vereerd dat ik deze award voor de tweede keer mag ontvangen. Ik onderneem met passie en enthousiasme. Ik ben blij dat ik dat weer aan de jury over heb kunnen dragen. De award is voor mij een bevestiging dat ik het goed doe.”

Arjen Buijserd kreeg namens Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol de award voor de categorie M overhandigd. “Wat gaaf dat we gewonnen hebben! En het was ook ontzettend leuk om mee te doen. Mijn team heeft een topdag gehad toen de juryleden langskwamen. Ik ben ontzettend trots op ze.”

Diana Bartels van Bilderberg Hotel Europa in Scheveningen liep onder luid applaus van haar team naar het podium voor de categorie L. “Het winnen van de award voelt als een beloning en blijk van waardering van onze gasten. Het is in één woord geweldig.”

Ook hotelketen Van der Valk viel in de prijzen. De vestiging in Sassenheim-Leiden ging er vandoor met de award voor de categorie XL. “De afgelopen twee jaar heeft ons team heel hard gewerkt aan het nieuwe concept. De familie is erg trots op het eindresultaat, net als op het behalen van deze award. Het is de kers op de appelmoes!”

De award voor de categorie XXL werd overhandigd aan Lodewijk van Grootel van Postillion Hotel Utrecht-Bunnik. “Ik ben ontzettend trots op mijn team dat erin is geslaagd om een goede indruk te maken op de gasten en de juryleden.”Kennisoverdracht
Na het overhandigen van de prijzen werden ook Meeting Magazine, Vergaderhamers en MeetingReview, de initiatiefnemers van de Nationale Meeting Award naar voren geroepen. De meest recente partner is CLC-VECTA, die ook de organisatie van het kennisevent en de uitreiking voor haar rekening heeft genomen. “Een van de speerpunten van CLC-VECTA is het delen en overdragen van kennis”, zegt directeur Riemer Rijpkema. “Bovendien zijn locaties een belangrijke schakel in de keten waar onze leden en hun opdrachtgevers in actief zijn. Door de uitreiking te koppelen aan een kennisevent ondersteun je de locaties in het verbeteren van hun prestaties. Bovendien geef je de award ook meer body en maak je het voor de spelers in de branche interessant om aan te haken, hetzij als deelnemer aan de award, hetzij als gast bij de uitreiking. De komende drie jaar blijven wij als partner aan de Nationale Meeting Award verbonden om de prijs voor de beste meeting- en eventlocatie te blijven doorontwikkelen.”

Founding partner Meeting Magazine kijkt samen met MeetingReview, Vergaderhamers en CLC-VECTA terug op een zeer geslaagde derde editie en bedankt de partners, juryleden, de deelnemers en Mariënhof van harte voor hun inzet!

Nominatie voor 2019
Wil jij ook een gooi doen naar de Nationale Meeting Award? Je kunt je nu al inschrijven voor de editie van 2019. Begin alvast met het verzamelen van reviews via MeetingReview en wie weet sta jij volgend jaar op het podium!

Kijk voor meer informatie en alle foto's van de uitreiking op www.nationalemeetingaward.nl en volg ons op Twitter @NatMeetingAward.


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement