Stadsschouwburg Utrecht



Stadsschouwburg Utrecht, een unieke theater- en evenementenlocatie

Zoekt u een vergaderlocatie met een cultureel karakter? Dan is de centraal gelegen Stadsschouwburg Utrecht dé locatie voor u. In onze zalen, foyers en vergaderruimtes verwelkomen wij jaarlijks bijna 200.000 bezoekers, verdeeld over 500 voorstellingen en (zakelijke) evenementen. We bieden een hoog niveau van hospitality en uitstekende technische faciliteiten in een monumentaal gebouw.

Ligging en verhuur

Stadsschouwburg Utrecht is een Rijksmonument, gebouwd in 1940, naar een ontwerp van Marinus Dudok. Inmiddels zijn er een aantal ingrijpende verbouwingen achter de rug. Kenmerkend zijn de ruimtelijkheid, de lichtinval en de relatie met buiten die je in alle hoeken van het gebouw ervaart. Een unieke en elegante omgeving die uitnodigt om te ontvangen, te vieren, te ontmoeten en gezien te worden. Door de centrale ligging, aan de rand van het historische centrum van Utrecht, is deze locatie goed bereikbaar met het ov en met ruime parkeergelegenheid op loopafstand is het de ideale locatie voor uw culturele of zakelijke evenement.

Stadsschouwburg Utrecht beschikt over een grote en een kleine theaterzaal, een vergaderruimte, een private dining, 4 karakteristieke foyers en een artiestenfoyer, die allemaal kunnen worden gehuurd. In alle ruimtes kan variatie worden aangebracht in de zaalopstelling, het stoelenplan, de belichting en de aankleding. Door de perfecte akoestiek, klimaatbeheersing en onze technische faciliteiten kunnen wij uw evenement het juiste podium bieden.

Van groot...

Een van de ruimtes is de Douwe Egbertszaal geschikt voor grote bijeenkomsten (847 zitplaatsen). Door de hydraulische heftribune is de zaal om te vormen tot een amfitheater (634 zitplaatsen). Ook het toneel is te gebruiken voor bijvoorbeeld walking dinners. Met alle mogelijkheden van een volwaardige theaterzaal de ideale locatie voor uw evenement.

Ook hebben we de Blauwe Zaal, dit is een vlakke-vloer theaterzaal met een ruime toneelvloer en een inschuifbare tribune met 176 comfortabele zitplaatsen. Als de tribune ingeschoven is, heeft u een zaal tot uw beschikking van 15 x 12 meter. De Blauwe Zaal leent zich goed voor workshops en activiteiten waarbij uw gasten actief mee kunnen doen. U kunt hier vergaderen maar ook dineren in stijlvol theaterlicht. Door de flexibele opstelling is de ruimte zeer geschikt voor presentaties. Indien gewenst kan de verduistering verwijderd worden, zodat u een prachtig uitzicht heeft op het Zocherplantsoen, de Domtoren en het centrum van de stad. 

Naar intiem...

Wanneer u met een kleine groep wilt vergaderen op een bijzondere plek, dan is de Founderskamer een smaakvol ingerichte, intieme ruimte. U kunt aanschuiven aan een robuuste tafel en er hangt een groot scherm voor presentaties. Wij kunnen er ter plaatse een lunch of diner serveren.

Voor een exclusief diner met zakenrelaties of een intiem etentje met familie of vrienden beschikken we over een smaakvolle, af te sluiten ruimte. Aan de tafel is plaats voor 20 personen. Er is een plasmascherm, dat met een gordijn aan het oog onttrokken kan worden.

Ten slotte is er de Hekmanfoyer, zeer geschikt voor kleinere bijeenkomsten, vergaderingen, seminars, presentaties en workshops. Door de indrukwekkende raampartij (verduisterbaar) heeft u zicht op de singel. Alle techniek is aanwezig, zoals een beamer, een projectiescherm en een geluidsinstallatie. Deze foyer wordt ook regelmatig gebruikt om te dineren, bijvoorbeeld wanneer u gebruikmaakt van onze exclusieve bedrijfsarrangementen.

Contact

Bent u nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie kunt u ons mailen (verhuur@ssbu.nl) of de website bezoeken, of bekijk onze virtuele rondleiding.

Stadsschouwburg Utrecht



Lucasbolwerk 24
3512 EJ
Utrecht
Nederland
T: 030 - 232 41 50

Content van dit bedrijf

Stadsschouwburg Utrecht kijkt uit naar het Nederlands Film Festival 2018
Algemene voorwaarden | privacy statement