De meetingmarkt veert weer op

De meetingmarkt veert weer op Benchmark Resorts & Hotels geeft algemene trends

De Amerikaanse keten Benchmark Resorts & Hotels verwacht voor 2014 een stijging in het aantal geboekte meetings. Met wat geluk zet deze trend ook door in ons eigen land. Volgens Benchmark Resorts & Hotels zijn onderstaande trends belangrijk om rekening mee te houden.

Snelheid van het licht

Voor M&E-organisatoren en deelnemers aan vergaderingen en evenementen, is gratis, snelle en betrouwbare wifi het belangrijkst. Het schijnt dat conferentiegangers vaak tot drie draadloze apparaten per persoon meenemen. Snel internet en een grotere bandbreedte zijn dus essentieel.

Content leidt tot ontdekking

Internetzoekmachines blijken een grote rol te spelen voor organisatoren in het zoeken naar locaties. Gerichte presentatie van je hotel of vergadercentrum op internet met de juiste content is dus belangrijk. Net als zichtbaar zijn en verbondenheid met de klant, als je een boodschap over wilt brengen en in gesprek wilt komen met M&E-professionals.

Meer vraag

De vraag naar externe meetings stijgt. Wat betreft de situatie voor Benchmark zijn de boekingen op de korte termijn nog niet op het oude niveau, maar voor 2015 en verder begint het erop te lijken.

Creëer een beleving

De keuze van een vergaderbestemming wordt steeds vaker beïnvloed door een behoefte aan een ongewone, unieke belevenis. Locaties die samenwerken met lokale ‘pluspunten’, zoals een wijngaard of historische attracties, avontuurlijke activiteiten en unieke receptie- en dinerplekken hebben een strategisch voordeel.

Groen is goed, maar…

De meeste meetingplanners zien milieuvriendelijk ondernemen niet als een kritieke factor bij de selectie van een locatie. Niemand verliest business doordat zij niet groen zijn.

Social media bij meetings

LinkedIn is, op het gebied van social media, van grotere invloed op de keuze van een vergaderlocatie dan de rest. Tijdens de evenementen gebruiken de planners en de deelnemers Twitter en LinkedIn als communicatiemiddel onderling en met sprekers. De verwachting is dat er steeds meer apps zullen komen die specifiek worden ontwikkeld voor één bepaald evenement, zowel voor, als tijdens en na de meeting. Deze apps zullen de rol van social media overnemen.

Vergaderrendement

Er vind een langzame stijging plaats in de vergaderbudgetten, na jaren van recessie. Meeting- en eventorganisatoren stellen strenge eisen aan de flexibiliteit van een locatie. Zij worden afgerekend op het rendement van de meeting en willen daarom zoveel mogelijk waar voor hun geld.

Gezondheid

Gezond en gevarieerd eten en drinken staat dit jaar centraal in de catering. Planners en deelnemers verwachten gezonde keuzemogelijkheden. De ‘spa break’, een yogasessie van tien minuten, vervangt de koffiepauze. Het is origineel en pept even goed op als cafeïne.

Teambuilding is terug

De zoektocht naar manieren om medewerkers te motiveren, inspireren en de onderlinge band te versterken, leidt tot populaire activiteiten als vrijwilligerswerk: het opknappen van kinderfietsen voor de lokale gemeenschap bijvoorbeeld.

www.zakenreizen.nl

Trends Meeting

MeetingMagazine.nl

Kontakt der Kontinenten ontvangt Award “Vergaderlocatie van het Jaar 2013”

Eind december werd Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten verrast door Businessbookers met de Award Vergaderlocatie van het Jaar 2013. De vergaderlocatie van het jaar verkiezing is een event georganiseerd door Businessbookers BV. Zij organiseren events voor de zakelijke markt via web, print live events. Tijdens de verkiezing wordt de een winnaar gekozen door de boekers van Businessbookers. De winnaar wordt gekozen aan de hand van beoordelingen van zakelijke boekers en professionals van Businessbookers BV (o.a. vergaderen.nl en congres.nl). Uit het rapport: Kontakt der Kontinenten heeft een zeer hoge score als het gaat om haar service en gastvrijheid. De gast krijgt een eerlijk product van hoge kwaliteit. De centraal gelegen locatie in de bossen biedt tal van faciliteiten op het gebied van vergaderen, trainingen en congressen. Deze locatie streeft naar een optimale kwaliteit van haar product, duurzaamheid is een belangrijk aspect van deze kwaliteit. Businessbookers BV heeft deze locatie dan ook uitgeroepen tot vergaderlocatie van het jaar. U vindt Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten centraal in Utrecht aan de Wegh der Wegen. Het hotel heeft 131 hotelkamers, 25 vergaderzalen (voor 2 tot 200 personen) en een groot bosterrein dat geschikt is voor buitenactiviteiten. Ook in 2014 heeft het hotel het duurzaamheidscertificaat Green Key Goud en valt in de categorie 3-vergaderhamers. www.kontaktderkontinenten.nl

Controle op service- en kwaliteitsniveau

Bent u op zoek naar een vergader- of conferentie-accommodatie en wilt u van tevoren naast bijvoorbeeld de beschikbare capaciteit en toegankelijkheid ook weten welke kwaliteit er geboden wordt? Met de congres- en vergaderclassificatie kunt u het service- en kwaliteitsniveau van een locatie controleren dankzij het objectieve meetsysteem van 1 tot en met 5 hamers. De congres- en vergaderclassificatie maakt zich sterk voor het vergroten van de kwaliteit en professionaliteit van de branche, het onderscheiden van professionele bedrijven en het promoten van transparantie naar de gasten toe. U herkent de geclassificeerde accommodaties aan het logo, vergezeld van het aantal hamers dat een locatie heeft weten te behalen. Een Erkend Congresorganisatiebureau (ook wel Professional Congress Organiser, PCO genoemd) is een onafhankelijk bedrijf dat is gespecialiseerd in het organiseren van (inter)nationale congressen en vergaderingen op een professionele basis. Zij bieden hoge kwaliteit, behoren tot de top in hun vakgebied en worden regelmatig door externe inspecteurs gecontroleerd. Bovendien worden aan de hand van informatie en wensen van afnemers en technologische ontwikkelingen de eisen regelmatig aangescherpt en uitgebreid. Erkende congresorganisatie-bureaus lopen nadrukkelijk voorop met kwaliteit op het gebied van zakelijke bijeenkomsten. Alleen wanneer een bedrijf aan alle eisen voldoet mag het predicaat ‘Erkend Congresbedrijf’ worden gevoerd. Erkende congresorganisatiebureaus bieden opdrachtgevers tal van zekerheden op divers gebied. De voorbereiding, organisatie en begeleiding op de dag van het evenement, de afhandeling, opdrachtgevers kunnen er zeker van zijn dat het evenement vlekkeloos verloopt.

www.vergaderhamer.nl

Vergaderhamers voor Van der Valk en 3Square Village

Inspecteurs Dorrit Gruijters en Ton Soons hebben na een uitvoerige inspectie geadviseerd om Van der Valk Hotel Hilversum – De Witte Bergen te Eemnes toe te laten treden in de 4-hamervergader-categorie. Van der Valk Hotel Hilversum – De Witte Bergen ligt te midden van de Gooische natuur en zeer centraal in het land; direct aan de A1 en A27 op slechts 25 kilometer van Utrecht en 35 kilometer van Amsterdam. De vergaderzalen zijn geschikt voor de meest uiteenlopende bijeenkomsten en kunnen worden uitgerust met de modernste audiovisuele apparatuur. De 18 volledig geoutilleerde boardrooms zijn voorzien van een HD plasma televisie met VGA en HDMI aansluiting, een espresso-apparaat en een minibar. De 8 multifunctionele zalen zijn geschikt van 2 tot 350 personen. In het gehele hotel is gratis draadloos internet beschikbaar. Tevens beschikt deze accommodatie over 140 comfortabele hotelkamers en een gratis eigen parkeerterrein. Bij Van der Valk Hotel Hilversum – De Witte Bergen streeft men naar de hoogst haalbare kwaliteit van zowel service als product.

Daarnaast is ook 3Square Village Zwijnaarde – Gent na een uitvoerige inspectie beloond met 5 vergaderhamers. Meeting, Dining en club zijn zeker de woorden die de lading dekken van deze hypermoderne en gloednieuwe locatie. De accommodatie valt op door zijn open en moderne karakter met grote glaspartijen en veel licht. De 10 vergaderzalen in combinatie met het restaurant, geïntegreerd in een nieuw bedrijvenpark is een uitstekende troef. Gelegen aan de E40 autostrade in Zwijnaarde aan de rand van Gent en met ondergrondse parkeermogelijkheden zal deze locatie met luxueuze en stijlvolle inrichting het zakenpubliek kunnen bekoren, aldus inspecteur Kirsten Brisard. www.vergaderhamer.nl

Nieuws Meeting

Destinaties Luzern en Engelberg Zwitserland in een notendop

GIBTM: Midden-Oosten in opkomst - Zakenreizen in de lift -

IMEX update

Abroad

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes uit de branche


Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes uit de branche

Meeting Magazine nr1 2014

» Coverstory: In zee met Deltapark Neeltje Jans
» Inspiratie opdoen in Zeeland
» Altijd op zoek naar perfectie
» VGF: Financiële steun voor congresorganisatoren
» Destinaties Luzern en Engelberg: Zwitserland in een notendop
» Zakenreizen in de lift
» event 14: Dé beurs voor de totale event -, meeting - en congresbranche
» De noodzaak van marketingevaluatie
» Prince Helicopters
» Het Maashotel
» Groningen Congres Bureau
» Amsterdam blijft aan de top
» Mercure Hotel Amsterdam City
» Prijsvraag: win een uniek Leiden-arrangement!
» Nieuwjaarsbijeenkomst MPI
» De meetingmarkt veert weer op
» GIBTM
» IMEX update
» IDEA: werk aan de winkel
» Beurs EvenementContact
» Wie bezoekt de beurs?
» Nieuwjaarsbijeenkomst CLC-VECTA
» Column MPI
» De hotelrecensie
» Column RREM
» Column AIPC
Lees volledige uitgave online
Abonneren op Meeting Magazine
Meeting Magazine nr1 2024
 
Meeting Magazine nr6 2023
 
Meeting Magazine nr5 2023
 
Meeting Magazine nr4 2023
Meeting Magazine nr3 2023
 
Meeting Magazine nr2 2023
 
Meeting Magazine nr1 2023
 
Meeting Magazine nr6 2022
Meeting Magazine nr5 2022
 
Meeting Magazine nr4 2022
 
Meeting Magazine nr3 2022
 
Meeting Magazine nr2 2022
Meeting Magazine nr1 2022
 
Meeting Magazine nr4 2021
 
Meeting Magazine nr3 2021
 
Meeting Magazine nr2 2021
Meeting Magazine nr1 2021
 
Meeting Magazine nr4 2020
 
Meeting Magazine nr3 2020
 
Meeting Magazine nr2 2020
Meeting Magazine nr1 2020
 
Meeting Magazine nr6 2019
 
Meeting Magazine nr5 2019
 
Meeting Magazine nr4 2019
Meeting Magazine nr3 2019
 
MeetingReview Provincie Special
 
Meeting Magazine nr2 2019
 
Meeting Magazine nr1 2019
Meeting Magazine nr6 2018
 
Meeting Magazine nr5 2018
 
Meeting International nr2 2018
 
Meeting Magazine nr4 2018
Meeting Magazine nr3 2018
 
Meeting Magazine nr2 2018
 
Meeting Magazine nr1 2018
 
Meeting International nr1 2018
Meeting Magazine nr6 2017
 
Meeting International nr2 2017
 
Meeting Magazine nr5 2017
 
Meeting Magazine nr4 2017
Meeting Magazine nr3 2017
 
Meeting Magazine nr2 2017
 
Meeting International nr1 2017
 
Meeting Magazine nr1 2017
Meeting Magazine nr6 2016
 
Meeting Magazine nr5 2016
 
Meeting International nr2 2016
 
Meeting Magazine nr4 2016
Meeting Magazine nr3 2016
 
Meeting Magazine nr2 2016
 
Meeting Magazine nr1 2016
 
Meeting International nr1 2016
Meeting Magazine nr6 2015
 
Meeting Magazine nr5 2015
 
Meeting International nr2 2015
 
Meeting Magazine nr4 2015
Meeting Magazine nr3 2015
 
Meeting Magazine nr2 2015
 
Meeting International nr1 2015
 
Meeting Magazine nr1 2015
Meeting Magazine nr6 2014
 
Meeting Magazine nr5 2014
 
Meeting Magazine nr4 2014
 
Meeting Magazine nr3 2014
Meeting Magazine nr2 2014
 
Meeting Magazine nr1 2014
 
Meeting Magazine nr6 2013
 
Meeting Magazine nr5 2013
Meeting Magazine nr4 2013
 
Meeting Magazine nr3 2013
 
Meeting Magazine nr2 2013
 
Meeting Magazine nr1 2013
Algemene voorwaarden | privacy statement