Column Marianne Kuiper: Meeting of meating

Foto: Ellen Martens

Wie kent het niet? Hét moment dat zich gegarandeerd aandient. Hét moment dat je reikhalzend begint uit te kijken naar de pauze tijdens je vergadering, training of wat voor bijeenkomst dan ook. Dat je opeens ontzettend veel zin krijgt in iets lekkers. In smeuïge zoetigheden, hartig knapperigs, rijk belegde broodjes, een fruitig sapje en pittige borrelhappen (waarbij een goede (!) bitterbal niet mag ontbreken). Onontbeerlijk voor goede prestaties, niet te onderschatten en essentieel voor het behoud van een goed humeur. Met een vol buikje houd je je aandacht nou eenmaal beter vast dan met een lege, rommelende maag. 

Persoonlijk leef ik altijd erg naar die momenten toe en ren als eerste de zaal uit om het buffet te ‘inspecteren’. En ofschoon je meestal niet van tevoren weet wat je voorgeschoteld krijgt, is mijn teleurstelling altijd groot als het eten niet te hachelen is. Zo’n best treurig moment dat ik hoopvol in mijn tas kijk of zich daar nog iets lekkers bevindt of alvast nadenk waar ik later op de dag een noodstop kan maken. En die momenten waren er eigenlijk best vaak de laatste tijd.

Daar was dat evenement met workshops waar het eten ronduit vies was. Nasi met een wagonlading mais (?) erin, pasta met een smakeloze drabbige saus en een saladebuffet met garnituur uit blik. Wie had dat gemaakt? Ik zou zeggen: direct eruit en laten omscholen. Of dan die lezing waar ik in de eerste pauze bijna stikte in een veel te droge muffin, de soep van ziekenhuisniveau was en ik de broodjes tijdens de lunch aan mij voorbij liet gaan. Omdat een of ander leeghoofd de broodjes vol in de zon had gezet waardoor de rosbief en ander beleg een ondefinieerbaar kleurtje hadden gekregen. Met razende honger reed ik na afloop naar huis, chagrijnig over het ontbreken van iedere vorm van liefde voor gastronomie in dit bedrijf. 

Qua eters onderscheiden we grofweg drie groepen: 1. Fijnproevers. Zij hebben verstand van lekker eten, zijn Masterchefs òf in wording, zijn kieskeurig en hebben dus vaak wat te mekkeren. 2. Omnivoren. Zij eten alles, maakt niet of het uit een pakje of zakje komt, denken dat een aubergine hetzelfde is als een courgette, eten om te eten. 3. Moeilijke eters. Zij lusten weinig, ‘nee, ik eet geen vis’ (alsof alle vis hetzelfde smaakt), type ‘wat de boer niet kent dat vreet hij niet’ maar ook daadwerkelijk niets (her)kennen. Een hilarische anekdote in deze categorie is die van een verre neef die mij tijdens een bruiloft de ultra verse sashimi van zalm bijna uit de mond sloeg en verschikt uitriep: ‘wat doe jij nou, dat moet eerst nog op de barbecue hoor!’. 

Zonder twijfel plaats ik mijzelf in de eerste categorie smulpapen en omring mij graag met soortgenoten. I LOVE FOOD, dat is een feit. Een bekend gezegde is ‘de liefde van de man gaat door de maag’. Hoezo de man? Dat spreekwoord geldt ook zeker voor mij. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat voor mijn eigen vergaderruimte Music Meeting Lounge de ontwikkeling van een goed foodconcept zo ongeveer boven aan de wishlist stond. We zijn pas twee maanden open maar wat ben ik trots op het resultaat. Lege borden en schalen, hoge foodscores in de enquêtes, lovende reacties en gasten die om de recepten vragen van de home made taarten. Blije gezichten. 

Nu is het wel een kwestie van alert blijven. Mijn dochter Fauve bakt en kookt met passie (en dat proef je!), blijft zichzelf verbeteren. We proberen nieuwe hapjes en combinaties uit en testen de smakelijkste broodjes en anders lekkers bij de zaakjes in de buurt. Pauzes worden hoogtepunten en onze gasten moeten enthousiast worden bij het vooruitzicht van lekker eten. Zó enthousiast dat zoals een klant ons schreef: je er desnoods een vergadering voor zou verzinnen! 

  

Marianne Kuiper
Eigenaar Efficient Hotel Partner
Intermediair op het gebied van het zoeken en boeken van de perfecte locaties
Meer blogs lezen? www.efficienthotelpartner.nl 
Volg mij ook op instagram@marianne.fj.kuiper

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes uit de branche


Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes uit de branche

Meeting Magazine nr2 2018

» Mövenpick Hotels & Resorts: groei door partnerships
» Upgrade voor The Lancaster Hotel en American Hotel
» Column Marianne Kuiper: Meeting of meating
» Pauwels Congress Organisers adviseert VGF bij klanten
» Column Babs Nijdam - MPI: Social selling - een effectief middel! 
» Overweldigend overnachten in Hotel Mitland
» Column Ingrid Rip: Bidden en winnen
» Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum: nog meer diversiteit!
» Leiden: meesterlijke meetings - perfecte combinatie van kennis, kunst en historie
» Hilton Garden Inn Leiden is klaar voor zomerse feestjes
» Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden: beste meeting- en eventlocatie van Nederland
» Eerste Holiday Inn van Europa viert 50e verjaardag
» Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal: unieke eventlocaties in Leiden
» CORPUS Congress Centre: tien jaar lijf communicatie
» City Resort Leiden: vol energie de vergadering uit met 'Energiek vergaderen'
» Hortus botanicus Leiden: boek een zakelijke bijeenkomst in het groen
» Het Spoorwegmuseum, unieke locatie in hartje Utrecht
» Green Village: "Wij zijn géén locatie"
» ss Rotterdam - By WestCord: de kracht van een goed verhaal...
» Column Pieter Aalbers: Stap uit die comfortzone!
» Nijmegen European Green Capital 2018: Duurzaamheid moet ook leuk zijn
» Hotel Papendal: laat je meeslepen door de kracht van sport
» Column Ton Soons: De menselijke maat
» Westcord WTC Hotel Leeuwarden: 'Onze provincie biedt ontzettend veel mogelijkheden'
» Bijzondere locaties in de natuur
» Hotelrecensie: Blokhutboot
» Nationale Meeting Award: professionele en objectieve jurering vanuit verschillende gezichtspunten
» Veeleisende directeuren, kritische opdrachtgevers en andere 'klote klanten'
» IDEA-casus: effectgroep
» IMEX blijft vernieuwen
» Sprekershuys: een event op de planning, maar nu nog een thema?
» Toenemend tekort aan Human Capital
Lees volledige uitgave online
Abonneren op Meeting Magazine
Meeting Magazine nr1 2024
 
Meeting Magazine nr6 2023
 
Meeting Magazine nr5 2023
 
Meeting Magazine nr4 2023
Meeting Magazine nr3 2023
 
Meeting Magazine nr2 2023
 
Meeting Magazine nr1 2023
 
Meeting Magazine nr6 2022
Meeting Magazine nr5 2022
 
Meeting Magazine nr4 2022
 
Meeting Magazine nr3 2022
 
Meeting Magazine nr2 2022
Meeting Magazine nr1 2022
 
Meeting Magazine nr4 2021
 
Meeting Magazine nr3 2021
 
Meeting Magazine nr2 2021
Meeting Magazine nr1 2021
 
Meeting Magazine nr4 2020
 
Meeting Magazine nr3 2020
 
Meeting Magazine nr2 2020
Meeting Magazine nr1 2020
 
Meeting Magazine nr6 2019
 
Meeting Magazine nr5 2019
 
Meeting Magazine nr4 2019
Meeting Magazine nr3 2019
 
MeetingReview Provincie Special
 
Meeting Magazine nr2 2019
 
Meeting Magazine nr1 2019
Meeting Magazine nr6 2018
 
Meeting Magazine nr5 2018
 
Meeting International nr2 2018
 
Meeting Magazine nr4 2018
Meeting Magazine nr3 2018
 
Meeting Magazine nr2 2018
 
Meeting Magazine nr1 2018
 
Meeting International nr1 2018
Meeting Magazine nr6 2017
 
Meeting International nr2 2017
 
Meeting Magazine nr5 2017
 
Meeting Magazine nr4 2017
Meeting Magazine nr3 2017
 
Meeting Magazine nr2 2017
 
Meeting International nr1 2017
 
Meeting Magazine nr1 2017
Meeting Magazine nr6 2016
 
Meeting Magazine nr5 2016
 
Meeting International nr2 2016
 
Meeting Magazine nr4 2016
Meeting Magazine nr3 2016
 
Meeting Magazine nr2 2016
 
Meeting Magazine nr1 2016
 
Meeting International nr1 2016
Meeting Magazine nr6 2015
 
Meeting Magazine nr5 2015
 
Meeting International nr2 2015
 
Meeting Magazine nr4 2015
Meeting Magazine nr3 2015
 
Meeting Magazine nr2 2015
 
Meeting International nr1 2015
 
Meeting Magazine nr1 2015
Meeting Magazine nr6 2014
 
Meeting Magazine nr5 2014
 
Meeting Magazine nr4 2014
 
Meeting Magazine nr3 2014
Meeting Magazine nr2 2014
 
Meeting Magazine nr1 2014
 
Meeting Magazine nr6 2013
 
Meeting Magazine nr5 2013
Meeting Magazine nr4 2013
 
Meeting Magazine nr3 2013
 
Meeting Magazine nr2 2013
 
Meeting Magazine nr1 2013
Algemene voorwaarden | privacy statement