Zwitserland – Winterse fascinatie



Het Engadin is de wintersportstreek in de Alpen waar contrasten legio zijn. Het grootste wintersportregio in Zwitserland bekoort met zijn uitstraling. In deze streek gedijen natuur, traditie en de kunst van het leven in harmonie. Niet verwonderlijk dat de wintersport hier werd uitgevonden. Ook vandaag is Engadin St.Moritz een droombestemming voor de liefhebbers van sneeuw- en ijssporten. Met 4 grote bergtoppen en 88 pistes, ruim 220 km langlaufpistes en 150 km wandelpaden kan Engadin St. Moritz niet alleen de elitesporters bekoren, maar ook alle liefhebbers van onvergetelijke activiteiten.

Beloof volop ski-en snowboardpret met het unieke ‘Hotel & Skipas’ aanbod: als je meer dan één nacht reserveert, krijg je de skipas voor CHF 38 per persoon per dag. Geldig tijdens het hele winterseizoen, van 21 oktober 2017 t/m 6 mei 2018.

Onze tips
50e Engadin skimarathon
De legendarische en populaire skimarathon van het Engadin viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. Deze wedstrijd wordt afgelegd over de klassieke marathonafstand van 42 km, van Maloja tot S-chanf. 8-11 maart 2018.

White Turf
Op 3 zondagen in februari stromen meer dan 35.00 toeschouwers naar St.Moritz om de paardenwedstrijden te zien. Deze vinden plaats op het diep bevroren meer van St.Moritz, allemaal tegen de prachtige achtergrond van de bergen van het Engadin.



Snow Night
Elke vrijdagavond kunnen skifanaten en nachtbrakers terecht in de Corvatsch. Op de langste verlichte skipiste van Zwitserland heerst een bruisende sfeer. De Snow Night Corvatsch is een unicum in de Alpen.



Sleepiste Muottas Muragl
Deze berg leent zich uitstekend voor wandelen en sleeën en biedt een prachtig uitzicht voor de romantica onder ons – vooral in het avondlicht.



Ski-in Ski out hotels
Bij deze uitzonderlijke hotels gaat het vanuit het bed rechtstreeks de piste op. Tip is het Romantik Hotel Muottas Muragl. Het eerste energie-plus hotel van Zwitserland ligt op 2456 meter boven de zeespiegel en heeft een prachtig uitzicht op de bergen in de regio Engadin. Meer Ski-in Ski-out hotels vind je op de website: www.MySwitzerland.com/skiinskiout.

Wintersportberichten – ligt er al sneeuw?
Op onze website www.Myswitzerland.com/wintersportberichten staat een korte omschrijving van de wintersportbestemming en de laatste sneeuwberichten. Hoeveel sneeuw ligt er op de berg en in het dal? Hoeveel liften zijn er? Wat zijn de kosten voor een skipas. Of download onze app www.Myswitzerland.com/mobile.

Goed om te weten is dat je gratis je ski-of snowboarduitrusting kunt meenemen als je met Swiss International Air Lines naar Zwitserland vliegt.

Meer informatie:
Switzerland Convention & Incentive Bureau
T 020 6209229
E scib.nl@switzerland.com
W www.MySwitzerland.com/meetings

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement