Gastgevers in Geluk creëert online community voor gastschrijvers



Luc van Bussel, CEO van hotelketen Regardz, heeft de online community www.gastgeversingeluk.nl opgericht waar andere gastschrijvers hun visie op hospitality delen met de wereld. Dit naar aanleiding van de boekpresentatie van ‘Gastgevers in Geluk’ op 7 december 2016 in Hotelschool The Hague. Het boek is een managementroman over de kracht van hartverwarmende hospitality in een digitale samenleving. De middag stond onder leiding van Paul Geraeds CEO Bakker.com. Susanne Stolte (Directeur Hotelschool The Hague) en Gerard van Vliet (Directeur NCD) spraken over hun visie over gastvrijheid, geluk en het gastgeverschap.

Geluk zit in de kleine dingen
Volgens Susanne Stolte zit geluk in de kleine dingen in het leven: "Afgelopen zondag was een mooie herfstdag en een van mijn grote liefdes is werken in de tuin. Hierna zijn we lekker voor de openhaard gaan zitten met een warme chocolademelk: dat is geluk!"
Tijdens de boekpresentatie vraagt Susanne Stolte de gasten weg te dromen over de definitie van geluk. "Ik wil jullie allemaal verzoeken om de ogen te sluiten. Gaat u dan terug naar een moment in uw leven waarvan u zeker weet dat u heel erg gelukkig was. Voel de warmte in uw lijf, de glimlach, het gevoel van dansen, zingen en blij zijn. De ogen mogen weer open. Wat u nu gedaan heeft was een moment van aandacht voor uzelf. Dit is waar het om gaat in het gastgeverschap: aandacht. Voor mij is gastgever in geluk, aandacht hebben voor de ander en aandacht voor jezelf."

Energie en aandacht: de nieuwe schaarse goederen
Gerard van Vliet vindt naast aandacht ook energie een hele belangrijke factor. "We worden overspoeld met alles wat op ons afkomt, we hebben de keus of we er aandacht aan geven. Maar nog veel belangrijker: stop je er dan ook energie in? Energie en aandacht zijn de nieuwe schaarse goederen van deze maatschappij."

Online community voor Gastgevers in Geluk
www.gastgeversingeluk.nl is een online community voor alle gastgevers in Nederland. Alle visies van de negenentwintig gastschrijvers van ‘Gastgevers in Geluk’ zijn hier te lezen. Iedere gastgever die zich geroepen voelt om zijn visie over gastvrijheid te delen, kan dit hier doen. "In mijn zoektocht naar hartverwarmende gastgevers, wil ik graag iedere gastgever zijn/haar visie met de wereld laten delen. Om zo nog meer teruglustige gasten en klanten te creëren", aldus Luc van Bussel.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement