Evenementen tussen technische innovaties en aloude wetenschap bij Technium in NEMO



NEMO Science Museum opende deze week de vernieuwde tentoonstellingsverdieping Technium. Bezoekers komen hier meer te weten over de ontwikkeling van apparaten door de eeuwen heen maar ook thema’s zoals water, technische constructies en logistiek komen aan bod. Onderwerpen waarop Nederland in de loop der eeuwen zijn stempel heeft gedrukt. Technium biedt volop aanknopingspunten voor evenementen. Midden tussen de tentoonstellingen kunnen hier buiten openingstijden borrels of buffetten tot 300 personen georganiseerd worden. Overdag kunnen organisatoren terecht in één van zalen op dezelfde verdieping.
 
Technium: de wereld van logistiek, water en technische constructies

Nederland is op het gebied van technologische innovatie een voorloper in de wereld. Op de vernieuwde tentoonstellingsverdieping Technium ontrafelen bezoekers de techniek om ons heen. Zo ontdekken ze hoe stevige bouwwerken gemaakt worden, welke wiskundige wetten daarbij komen kijken en leren ze over waterkracht, waterzuivering en beheersing van water. De nieuwe tentoonstelling De Machine geeft een blik in de wereld van de logistiek rondom een online bestelling. Ook nieuw is de Innovatie Galerij met iconische apparaten uit de historische techniekcollectie van NEMO die een mooie indruk geven van technische vooruitgang sinds de 18e eeuw. Van de vaste telefoon met draaischijf tot de taperecorder en de Leidse Fles, de eerste methode om elektrische lading op te slaan.
 
Evenementen op de Technium verdieping
Technium laat zien hoe met techniek de wereld vormgegeven en verbeterd kan worden. Het biedt vele aanknopingspunten voor bijeenkomsten. Overdag kan dit in één van de drie zalen en in de Foyer op deze verdieping. Buiten openingstijden vormen de kleurrijke tentoonstellingen van Technium een bijzondere setting voor evenementen. Borrel tussen wiskundige vormen en patronen, laat uw gasten een robotarm besturen of laat ze inspiratie opdoen bij de Innovatie Galerij. Bars en buffetten worden tussen de tentoonstellingen geplaatst. En ook in de catering laat NEMO graag wat science terugkomen in de vorm van rokende cocktails uit reageerbuisjes of hapjes bereid in stikstof.
 
Over NEMO
NEMO Science Museum laat een breed publiek op actieve wijze ervaren hoe fascinerend en relevant wetenschap en technologie zijn. We laten zien hoe bijzonder alledaagse dingen zijn en brengen abstracte wetenschap juist op een toegankelijke manier. NEMO moedigt aan om wetenschappelijke fenomenen zelf te ontdekken en prikkelt om verder te onderzoeken. Voor zakelijke bijeenkomsten van 8 tot 2000 personen biedt NEMO diverse multifunctionele zalen, tentoonstellingsverdiepingen en een dakplein met een weids uitzicht over Amsterdam. Het markante gebouw en de mogelijkheid om science in evenementen te laten terugkomen geeft een bijzondere touch aan bijeenkomsten. 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement