Wordt het veilen van een vergaderruimte net zo succesvol als andere veilingsites?



Je hebt er vast wel eens over gehoord of mogelijk zelf al eens gedaan: het bieden op eBay.
eBay is wereldwijd de meest succesvolle veilingsite. Ruim 162 miljoen geregistreerde gebruikers brengen aanbod & vraag samen. Werkelijk alles is wel een keer op eBay aangeboden. Naast een generieke veilingsite zoals eBay zijn er ook specifieke veilingsites succesvol.

In Nederland start binnenkort een veilingsite voor vergaderzalen. Naast San Francisco vaker de broedplaats voor onlineplatformen. Omdat nergens in de wereld nog in deze niche veilingen worden aangeboden is het direct een primeur!

Benieuwd naar het idee achter Vergaderveiling.nl sprak ik met oprichter Michiel van de Pol.

Waarom het veilen van een vergaderruimte?

Een vergaderruimte reserveren is voor veel mensen vaak nog een drempel. Gezien onze werkwijze maken wij het reserveren van een vergaderruimte snel, makkelijk en vooral toegankelijk. Zeker omdat alle aangeboden vergaderarrangementen dezelfde inhoud hebben. De bieder kan de prijs voor een vergaderruimte bepalen, in plaats van dat dit door een vergaderlocatie wordt gedaan. 

Waarom ga ik gebruikmaken van Vergaderveiling.nl?

Binnen enkele uren is een vergaderarrangement gevonden, gewonnen, gereserveerd en betaald. Buiten dit om bieden wij gezamenlijk met de dochteronderneming Bookyourmeeting.eu de mogelijkheid voor aangepaste facturatie. Centrale facturatie en reserveringsadres wordt bij steeds meer bedrijven een eis.

Waarom zou ik als vergaderlocatie deelnemen?

We zijn een aanvullend platform binnen de strategie van de locatie. Zeker bij een onvoldoende bezettingsgraad voegen we direct wat toe. Op websites staan vaak vaste tarieven en wordt je tarief voor rustige dagen niet meegenomen in de besluitvorming van de aanvrager. Onze site is dermate geautomatiseerd dat wij de deelnamekosten laag houden. Er zijn geen aansluitkosten of maandelijkse kosten maar alleen per transactie. Daarnaast kan de locatie zelf bepalen hoeveel korting wordt gegeven op het arrangement.

Wat voor soort vergaderarrangementen komen op de veiling?

Op dit moment bieden wij 4-uurs en 8-uurs arrangementen aan voor 10 & 20 personen. Later in het traject wordt het aantal personen en ook het soort arrangementen uitgebreid. 

Wat zijn de kosten voor de deelnemende locatie?

We werken met 2 vaste tarieven. Voor een vergadering van 10 personen brengen we € 30 in rekening en voor 20 personen € 45. Beide bedragen zijn inclusief BTW.

Zijn deelnemende locaties niet bang dat het alleen nog maar om de prijs gaat?

Nee hoor! Wij bieden de locatie veel keuzemogelijkheden, waaronder het zelf bepalen tegen welk kortingspercentage een 4-uurs of 8-uurs arrangement wordt aangeboden.

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Marco Kole

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement