Obsession introduceert WhatsApp helpdesk



Snel en persoonlijk antwoord tijdens een evenement
 
Obsession Evenementen & Communicatie introduceert als eerste in Nederland de WhatsApp helpdesk om in te zetten op congressen, klantendagen en symposia. De helpdesk dient als digitaal informatiepunt en is tijdens evenementen altijd en overal bereikbaar.
 
Bijna iedereen maakt privé gebruik van WhatsApp, maar dit kanaal is ook zeer geschikt voor zakelijke toepassingen. “Dat bracht ons op het idee om gasten tijdens een evenement het gemak te bieden van een WhatsApp helpdesk”, vertelt eventmanager Tom Blansjaar. Obsession won al eerder De Sterkste Schakel verkiezing voor klantgerichtheid en blijft innoveren om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.
 
Voor inhoudelijke en logistieke vragen
Een snel en persoonlijk antwoord is voor een eventdeelnemer met een vraag het allerbelangrijkste. ‘In welke zaal is de volgende spreker?’ ‘Worden er ook vegetarische gerechten geserveerd?’ ‘Kan ik nog meedoen aan de workshop?’ Op al dit soort inhoudelijke en logistieke vragen geven we antwoord via de WhatsApp helpdesk.
 
Overal bereikbaar
De eventbezoeker stuurt zijn of haar vraag via een WhatsApp-bericht naar de helpdesk, die wordt bemenst door het Obsession eventteam. Tom: “Wij maken gebruik van de webtool van WhatsApp, die synchroon loopt met ons evenemententelefoonnummer. We kunnen dus overal via computer en telefoon mensen één-op-één antwoord geven en verder helpen. Daarbij komt de privacy nooit in het geding. Na het evenement worden alle gegevens namelijk verwijderd. Ook wordt er vanuit het evenement nooit reclame gestuurd naar de gasten.”
 
Ontmoetingen met nóg meer impact
Obsession werkt op het snijvlak van evenementen én communicatie. We zien het als uitdaging om de inhoud van de opdrachtgever te vertalen naar de juiste vorm. Of dat nu een groot internationaal congres is voor het EU voorzitterschap, een productintroductie van Peugeot of een personeelsevenement voor Tommy Hilfiger. De ontmoeting tussen mensen staat altijd centraal. Communicatie is daarin een onmisbare schakel, omdat communicatie een evenement versterkt. Met de WhatsApp helpdesk kunnen we nu ontmoetingen creëren met nóg meer impact.
 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement