30-jarig bestaan WinselerHof



Op 15 september 1986 verrichtte de toenmalige minister van Cultuur, Elco Brinkman, de officiële opening van de WinselerHof.
Dertig jaar later, op donderdag 15 september, vierden wij dit jubileum met de onthulling van een bijzonder kunstwerk van Chris Kabel.
 
De afgelopen jaren hebben wij de WinselerHof uitgebreid met hoogstamboomgaarden, weilanden, bos, een vijver en een wijngaard. Samen met Kunstinstelling Marres en Bureau Europa is er gewerkt aan een kunstproject en is er historisch onderzoek gedaan.
De WinselerHof heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een inspirerend Landgoed midden in het dynamische Parkstad. Deze metamorfose heeft extra gestalte gekregen door de toevoeging van het kunstwerk van Chris Kabel dat de burgemeester van Landgraaf Raymond Vlecken samen met Elco Brinkman heeft onthuld.
 
Chris Kabel:
“Op het landgoed zijn op een aantal plekken met bijzonder uitzicht twee soorten banken geplaatst. Er zijn draaiende banken die doen denken aan een veldhek. Je kunt tegenover of naast elkaar zitten en van verschillende kanten van het landschap genieten. En er zijn banken met de zitting tussen twee hekpaaltjes, De paaltjes markeren de bank en zijn een simpele rugleuning (Fence Benches, Chris Kabel, 2016).”
 
Limburgse gastvrijheid en historische ambiance kenmerken landgoed WinselerHof dat gelegen is in het Strijthagerbeekdal. De 16e-eeuwse herenboerderij met 49 hotelkamers, het Italiaanse restaurant Pirandello en Luigi’s Lunchrestaurant & Bar bieden een ontspannen verblijf midden in de natuur.

Foto’s:
Opening_Winselerhof_1: v.l.n.r. Hans Coenders (Oud Burgemeester van Landgraaf), Camille Oostwegel, Elco Brinkman, Janneke Brinkman, Judith Oostwegel, de heer en mevrouw Keybets (voormalige eigenaren hoeve Winselerhof)
Opening_Winselerhof_2: v.l.n.r. Elco Brinkman, mevrouw Kremers, Hans Wiegel, Marianne Wiegel en Sjeng Kremers
30_jarig_bestaan_Winselerhof: v.l.n.r. Elco Brinkman, Judith Oostwegel, Camille Oostwegel en Burgemeester Raymond Vlecken (Landgraaf)
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement