Stadspodia Leiden verder als Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal



De Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal, de afgelopen jaren samen onder de naam Stadspodia Leiden, gaan verder onder de naam waarmee ze al vele jaren bekend staan in de stad. Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal – nog altijd één bedrijf, met twee unieke monumentale panden in het centrum van Leiden.
 
Samen meer dan vier eeuwen geschiedenis
In 1705 werd op de plek van een afgebrande bierbrouwerij – waar niemand minder dan Rembrandt van Rijn vaste klant was – een theater gesticht. Deze functie heeft de Leidse Schouwburg in de 311 daaropvolgende jaren altijd behouden. Wie het klassieke gebouw binnenstapt proeft meteen de eeuwenoude geschiedenis van het theater. Hetzelfde geldt voor de Stadsgehoorzaal; een indrukwekkend en zeldzaam voorbeeld van neo-renaissance architectuur, dat in 1891 gebouwd werd aan de belangrijkste straat van de stad. Honderden artiesten en orkesten hebben opgetreden in deze concertzaal, die geroemd wordt om haar akoestiek.
 
De gebouwen zijn in al die jaren twee belangrijke iconen voor de stad en omstreken geworden. De naam Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal sluit dan ook goed aan op de bekendheid die de locaties genieten.
 
Voor iedereen een podium
De klassieke gebouwen staan bol van de geschiedenis, maar zijn inmiddels van alle moderne gemakken voorzien. De deuren worden dan ook regelmatig geopend voor een breed scala aan (zakelijke) evenementen. Of het nu gaat om een kleine vergadering, een groot bedrijfsfeest of een meerdaags congres: er is voor iedereen een podium. In de voetsporen van grote artiesten, zowel nationaal als internationaal, komt een zakelijke boodschap het best tot haar recht. Met gespecialiseerde technici, een horeca-afdeling waarbij service voorop staat en ervaren eventmanagers die de klant van begin tot eind kunnen begeleiden, wordt elk evenement een succes.
 
Meer informatie
Wilt u iets organiseren in de Leidse Schouwburg of Stadsgehoorzaal, neemt u dan contact op met Hanneke Hansen. Telefonisch via 071-5162406 of per mail via hannekehansen@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. Meer info vindt u op www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl/zakelijk.  
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement