Achtste en grootste hotel voor succesvolle Nederlandse keten



Het Nederlandse citizenM opent op 11 juli in het hart van historisch Londen. Het hotel telt maar liefst 370 kamers en is gevestigd tegenover de wereldberoemde Tower of London. Het spectaculaire terras biedt een 360 graden uitzicht op de oude pracht van de Tower en de  beroemde skyline van de stad. citizenM Tower of London biedt, zowel toeristen als ook zakenreizigers, een super inspirerende omgeving en een perfecte uitvalsbasis voor een geweldige tijd in Londen.
 
citizenM Tower of London markeert een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de jonge en innovatieve Nederlandse hotelketen. Sinds de oprichting in 2008 breekt deze hotelformule met alle traditionele regels. citizenM gelooft in een uitmuntend op maat gesneden en innovatief aanbod en een vriendelijke service in een moderne omgeving tegen een eerlijke prijs voor iedereen.
 
Het ontwerp is wederom van het bekende Amsterdamse architectenbureau Concrete. Opvallend is de luchtige gevel van glas en kalksteen, welke de gebouwen grenzend aan de hotel weerspiegeld. Hierdoor lijkt het pand te versmelten met de omgeving. Na binnenkomst door de rode glazen entree komt men direct in de bekende citizenM lounge welke bestaat uit vijf gekoppelde gedeeltes waar men kan relaxen, TV kijken, werken, borrelen, eten en genieten voor of na een lange dag Londen. De lounge biedt een mix aan boeken, kunst en design items met als altijd het overduidelijke gevoel voor humor en deze keer met een knipoog naar de traditionele Britse geschiedenis. De meubels zijn wederom van Vitra met ontwerpen van de beroemde Verner Panton, Charles & Ray Eames en Jean Proevé. Naast items uit de eigen collectie heeft citizenM voor dit hotel ook een aantal nieuwe, veelal Britse kunstwerken aangekocht van onder andere Dominic Harris, Peter Lamb en Julian Opie. Spectaculair is de Kinetic lichtinstallatie van het Nederlandse Studio Drift welke alle acht etages van het hotel beslaat.
 
•Geheel nieuw is coffeeM vlak bij de entree van het hotel en naast de uitgang van de metro. Hier serveren barista’s 24/7 de lekkerste koffies en pastries aan hotelgasten en voorbijgangers.
•Bekend is canteenM, deze gastvrije open keuken en barformule is rond de klok geopend om hotelgasten te verwennen met een uiteenlopend aanbod van sushi tot salades, carrot cakes tot pittige curry's en een uitgebreid cocktailaanbod.
•Het meest spectaculaire deel van het hotel is zonder twijfel de cloudM bar met terras en waanzinnig uitzicht over de skyline van Londen.
•Op de bovenste twee etages is societyM gevestigd, waar acht verschillende business meeting rooms een super inspirerende en functionele werkomgeving bieden.
•Ook nieuw is collectionM, deze nieuwste retailformule biedt de gasten een bijzonder aanbod gecureerde items van meer dan 100 bijzondere merken, om direct te kopen of om bij thuiskomst te laten bezorgen. Voor de launch van dit nieuwste retailconcept brengt citizenM in samenwerking met The Public House of Art ‘the Awesome for citizenM’; een gelimiteerde capsulecollectie met kunstwerken van onder andere de Nederlandse kunstenares Barbara van den Berg en de Britste fotograaf Paul Cox.
 
Over citizenM
Rattan Chadha is de founder van citizenM hotel en tevens founder en voormalig CEO van het fashion merk Mexx. citizenM opende het eerste hotel in 2008 op de locatie Schiphol, gevolgd door Amsterdam in 2009, citizenM Glasgow in 2010 en The Hide London in 2012. Rotterdam, New York en Parijs opende in 2014 de deuren.
Het citizenM concept is gebaseerd op het aanbieden van 'betaalbare luxe voor iedereen', waar gasten kunnen genieten van alle luxe die men zou verwachten van een 5-sterren hotel, maar dan zonder verborgen en onnodige kosten.
 
Toekomst plannen
CitizenM Tower of London is het achtste hotel van de succesvolle hotelketen naast de hotels in London Bankside, Glasgow, New York, Parijs, Rotterdam en Amsterdam. In september opent CitizenM Shoreditch in Londen en wordt er op dit moment gebouwd aan nieuwe hotels in New York Bowery, Parijs, Taipei en Shanghai. citizenM heeft een strategisch plan van uitbreiding, dat binnen de komende vijf jaar verdubbeling in omvang voorziet. Met de nadruk op Europa, Azië en Noord-Amerika. In Europa is het citizenM actief opzoek naar kansen in Rome, Zürich, Milaan, München en Kopenhagen, in aanvulling op de verdere expansie in Londen en Parijs. In Noord-Amerika ligt de focus, buiten New York, ook op andere belangrijke steden als Boston, Miami, San Francisco, Los Angeles en Seattle. Hong Kong, Shanghai, Beijing, Jakarta en Singapore vallen onder de Aziatische markt. In elke target stad is citizenM opzoek naar meerdere Urban locaties, vergelijkbaar met de hotels op Times Square en de Tower of London. citizenM heeft een acquisitie & development team die bestaat uit meer dan 30 professionals en vestigingen in Amsterdam, Londen, New York en Hong Kong.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement