Preferred hotel reservations bedankt Amsterdamse hotel partners



Het is u vast niet ontgaan: het afgelopen half jaar speelde Amsterdam de hoofdrol in het Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Preferred Hotel Reservations heeft samen met hotels uit Amsterdam en omgeving de hotelovernachtingen voor ruim 100 ambtelijke vergaderingen verzorgd. Ter afsluiting van dit historische project heeft Preferred op een bijzondere locatie haar dank voor de succesvolle samenwerking betuigd aan de hotels en het Ministerie van Buitenlandse Zaken: op 21 juni werd het Preferred EU 2016 Hotel Event georganiseerd in het Europagebouw op het Marine Etablissement te Amsterdam.
 
Samenwerken voor een bijzonder project
Exact een jaar geleden is het officieel bekend gemaakt: Preferred Hotel Reservations mocht zich na een uitgebreid aanbestedingstraject partner noemen van het Nederlandse EU-Voorzitterschap 2016. Dit hield in dat Preferred zorg zou dragen voor hotelreserveringen voor deelnemers aan de ruim 100 internationale ambtelijke bijeenkomsten die plaats zouden gaan vinden.
 
Een intensieve periode van contractonderhandelingen, procesontwikkelingen en vergaderingen volgde en op 15 oktober werd de Preferred Room Kit online gezet, zodat deelnemers online hun hotelkamer konden reserveren in de daarvoor door de ministeries geselecteerde hotels.
 
Het Nederlandse Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie loopt nu ten einde en er kan worden teruggekeken op een succesvolle samenwerking. Een succes dat niet bereikt had kunnen worden zonder de steun en betrokkenheid van de hotel partners. Dat is dan ook de reden dat alle betrokken hotels in het zonnetje zijn gezet tijdens het Preferred EU 2016 Hotel Event.
 
Preferred EU 2016 Hotel Event
Na ontvangst van de ruim 40 genodigden in het Europagebouw volgde een rondleiding door dit indrukwekkende congrescentrum dat speciaal voor het EU Voorzitterschap is opgebouwd. Wendy Wessels, directeur Preferred Hotel Reservations  heeft samen met  Han-Maurits Schaapveld, Directeur van de Centrale Projectorganisatie EU-Voorzitterschap (CPEU2016) het evenement officieel geopend.
 
Wendy Wessels gaf aan trots te zijn op de prestatie die Preferred samen met de Amsterdamse hotels heeft geleverd:  “Vele hotels hebben direct enthousiast hun medewerking verleend en gedurende het hele project heel veel flexibiliteit getoond om alles in goede banen te leiden. We vinden het dan ook enorm fijn om met elkaar de succesvolle samenwerking rondom het EU-Voorzitterschap van Nederland te vieren.” Vanzelfsprekend moet een historische gelegenheid als deze ook vastgelegd worden: met toestemming van  CPEU werd er een “statiefoto” met alle aanwezigen gemaakt tegen de speciaal hiervoor bestemde EU-wand.
 
Onder het genot van een hapje en een drankje verzorgd door Paresto, en met Voice-deelneemster Tessa Belinfante die zorgde voor de muzikale omlijsting, was er vervolgens uitgebreid de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen, of anekdotes te delen.
 
Preferred kan terugkijken op een geslaagd event waarmee zij geïnspireerd de zomer in gaan: een welkome break, want daarna staan er voor Preferred weer een aantal mooie projecten te wachten.
 
Over Preferred Hotel Reservations
Preferred Hotel Reservations is gespecialiseerd in het verzorgen van hotelreserveringen voor de zakelijke markt in Nederland en het buitenland. Preferred reserveert naast individuele overnachtingen ook groepen, congressen en externe bijeenkomsten. Met ruim 15 jaar ervaring weet Preferred dat de zakelijke reiziger en congresdeelnemer naast uitmuntende service, flexibele annuleringsvoorwaarden en laagste prijsgarantie belangrijk vinden. Daarnaast biedt Preferred congresorganisatoren met een in eigen beheer ontwikkelde Room Kit de mogelijkheid een efficiënte en gebruikersvriendelijke boekingstool te publiceren. Via deze tool kunnen congresdeelnemers niet alleen op eenvoudige wijze een kamer boeken maar ook wijzigen of annuleren.

Over het EU Voorzitterschap
De Raad van Ministers van de Europese Unie (EU) heeft elk half jaar een andere lidstaat als voorzitter. Nederland heeft deze rol het afgelopen half jaar voor de 12e keer op zich genomen. De EU-voorzitter bemiddelt en smeedt compromissen tussen de 28 EU-landen en tussen de Europese instellingen, zoals de Raad van Ministers, de Europese Commissie en het Europees Parlement.

Groepsfoto Preferred EU 2016 Event – Studio Arnold van der Zee
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement