Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud doet mee met ‘Wad'n Evenement!' met restaurant De Oranjetuin



Op 18 september is de Waddenzee, een Werelderfgoed dat op de lijst van de UNESCO staat, decor van een bijzonder evenement: Wad'n Evenement! Aan boord van de MS Rottum van rederij Wagenborg wordt een culinaire parade gehouden waar iedereen aan kan deelnemen. Het evenement is georganiseerd door Fryslân Culinair, het samenwerkingsverband van de betere restaurants in Friesland. Een van de leden van Fryslân Culinair en deelnemers van het event is restaurant ‘de Oranjetuin' van Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud.
 
Welkom aan boord
Na de ontvangst om half een in de vertrekterminal in Lauwersoog worden de gasten onder het genot van een Laurent-Perrier champagne welkom geheten door de kapitein en worden de trossen los gegooid. In het Gat van Brakzand, midden op de betoverende Waddenzee, gaat het schip voor anker. Om twee uur vangt met het luiden van de scheepsbel de culinaire proeverij aan. Alle deelnemende restaurants leveren hun bijdrage in het bereiden een specialiteit van eigen huis of in de bediening. In de stands van Fryslân Culinair-leveranciers worden de beste streekproducten van de provincie gepresenteerd en aangeboden. Ondertussen komen vissersschepen langszij om een rijke oogst aan zeebanket aan boord te leveren. Ook is een orkest aanwezig die de muzikale omlijsting en feestelijke sfeer verzorgt. Om vijf uur zet de Rottum koers naar de thuishaven Lauwersoog.
 
Voorzitter Bea Ligthart heeft er zin in: ‘'Wij organiseren al jaren dit evenement, maar nog niet eerder in zo'n prachtige entourage. Onze club kan zich niet beter presenteren.''
 
Van Friese Bodem
In alles wordt het beste van Friese bodem gebracht. Door het gevarieerde landschap en de rijke voedingsgronden heeft Friesland een grote schat aan streekeigen voedingsproducten die worden gekweekt en geteeld door ambachtelijke bedrijven, van wie er ruim twintig zich afficheren met het Fryslân Culinair-label. En die kwaliteit kun je proeven op Wad'n Evenement!
 
Kosten en aanmelden
De kosten bedragen €49,50 per persoon. Inschrijven kan bij een Fryslân Culinair-restaurant (mail, telefoon, in de zaak), via de website of per email: info@fryslanculinair.nl.
 
Over Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud
Omringd door statig bos ligt viersterren hotel Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud. Het hotel heeft 70 luxe kamers en suites en biedt een overvloed aan faciliteiten zoals een Wellness & Spa, restaurant, bar en Grand Café. Het hotel heeft een perfecte ligging om de veelzijdigheid van Friesland in alle rust te ontdekken. In het Oranjewoud kunnen de gasten wandelen, fietsen en zelfs watersporten. Maar ook uitstapjes naar vele musea of een stad als Heerenveen of Groningen behoren tot de mogelijkheden. Voor meer informatie, zie: www.goldentuliptjaardaoranjewoud.nl
 
Over Louvre Hotels Group & Golden Tulip
Met meer dan 1.175 hotels (>100.000 kamers) in 51 landen is Louvre Hotels Group  één van de grootste internationale hotelketens. Sinds een jaar is de keten eigendom van Jin Jiang International Hotels. Golden Tulip, onderdeel van  Louvre  Hotels  Group,  heeft  meer  dan  50  jaar ervaring  in  de hospitality industrie en heeft ruim 230 hotels in het midden-, hoog-, en luxe segment. De merken Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip, bieden in Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika  een  internationale  standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch. Louvre  Hotels  Group  voert  bovendien de  merken  Première  Classe,  Campanile en Kyriad. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en  Tulip  Inn  (37  hotels),  Campanile  (20  hotels) en Première Classe (2 hotels). Zie voor meer informatie www.goldentulip.com of www.louvre-hotels.com.
 
 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement