Vergaderkapel aan Zee geopend



De firma ‘Klooster | events, art & design’ heeft sinds deze maand de voormalige Kapel aan Zee in de Noordwijkse (winkel) Hoofdstraat ingericht voor trainingen en vergaderingen. Onder meer de akoestiek is sterk verbeterd door het aanbrengen van zestien dikfluwelen gordijnen van acht meter lang.

Eeuwenlang was het gebouw qua akoestiek zeer geschikt voor kerkkoren, al dan niet begeleidt door het orgel. De stem van de dominee galmde eveneens indrukwekkend langs de lemen muren van de visserskapel. Maar een gesprek voeren, zeker met meerdere mensen tegelijk, was akoestisch ondoenlijk. ‘Stofferen’ en zachte materialen aanbrengen in de ruimte, bedacht interieurinrichter Klooster die sinds twee en half jaar het historische gebouw huurt van de kerkgemeente. Er werden koppelbare tafels van ingelegd acaciahout aangeschaft en naast gewone stoelen ook 24 luxe leren fauteuils voor aan tafel (maximaal 12 meter lang, 150 cm breed). Klooster heeft een houten bar gemaakt die eventueel als zelfbedieningsbar kan dienen, bij een restaurantopstelling met vintagemeubels. Tezamen met de vaak wisselende accessoires die de achtergelegen winkelruimte sieren en de vele fotokunstwerken aan de wanden, heeft de historische ruimte met z’n antieke orgel en kansel zo een zeer eigentijds en uniek karakter gekregen.

De maandagen, dinsdagen en woensdagen zit de Klooster kunstgalerie en woonwinkel dicht, waardoor er een aantrekkelijk tarief voor de Vergaderkapel aan Zee wordt gerekend. Zo wil de interieurinrichter meer bedrijven en trainers werven. Van donderdag tot en met zondag is de ruimte onderdeel van de kunstgalerie en woonwinkel die Klooster exploiteert in het voormalige kerkgebouw.  Tenzij er een vergadering plaatsvindt. Dan is de achter de kapel gelegen winkel alleen via een zij-ingang te bereiken. 

Sinds 1647 is de Kapel aan Zee met z’n rood wit geschilderde klokkentoren in de (winkel) Hoofdstraat één de markantste monumenten van Noordwijk. Binnen is er het rijkelijk geornamenteerd antieke orgel en een klassiek hangend kansel uit de zeventiende eeuw. Elementen die nu het decor vormen van zakelijke evenementen zoals vergaderingen, diners, seminars, recepties, productpresentaties, rouw- en trouw ceremonieën. Klooster biedt diverse arrangementen, maar levert meestal maatwerk. Omdat de galerie zo dicht bij de zee ligt zijn indoor activiteiten ook prima te combineren met bijvoorbeeld outdoor activiteiten aan het strand. Als Vergaderkapel aan Zee biedt de ruimte plaats aan maximaal 60 mensen.
 
Voor meer info: zie www.kloosterevenementen.nl of 071-3610930
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement