Cateringmarktplaats VanChefs gaat door met ChefPlaza & ToetToetFood



Begin dit jaar maakten Emma Veerhuis en Lisanne Buik, de oprichters van de marktplaats voor chefs en cateraars VanChefs, bekend zich op andere uitdagingen te willen richten en hun taken neer te leggen. Na diverse gesprekken met overnamekandidaten blijkt de combinatie ChefPlaza & ToetToetFood de beste keuze voor VanChefs.

Vanaf april gaat VanChefs samen met de snelgroeiende en succesvolle startups ChefPlaza en ToetToetFood. Ieder merk kan zich zo richten op haar eigen specialiteit: VanChefs op unieke bedrijfs- en evenementencatering, ChefPlaza op diners aan huis en ToetToetFood op foodtruckcatering. Gecombineerd zijn de drie bedrijven met voorsprong de grootste marktplaats in Nederland voor unieke catering in welke vorm of waar dan ook.

Tim de Visser, oprichter van ChefPlaza: “VanChefs is strategisch een goede toevoeging. Uiteindelijk zijn veel getalenteerde chefs ook cateraar, en andersom. Gezien het segment waarin VanChefs actief is, is het een logische keuze VanChefs als zelfstandig merk voort te zetten en te blijven richten op unieke bedrijfs- en evenementencatering. Met de drie merken samen bieden we zo de perfecte oplossing voor elke culinaire vraag; of je nu op zoek bent naar catering, een kok aan huis of een foodtruck.„

VanChefs is een van de startups uit de de accelerator Rockstart. VanChefs lanceerde haar marktplaats voor lokale chefs in november 2013 en bereikte binnen een jaar al meer dan 50.000 mensen met unieke catering. Samen hebben ChefPlaza, ToetToetFood en VanChefs een netwerk van meer dan 500 chefs, cateraars en foodtrucks en vullen ChefPlaza & ToetToetFood de landelijke dekking van VanChefs buiten Amsterdam aan. 

Emma en Lisanne stappen uit de dagelijkse bedrijfsvoering. Emma Veerhuis: “We geloven heel erg in Tim, zijn team, en de toegevoegde waarde van ChefPlaza & ToetToetFood voor VanChefs, maar toen we in januari het besluit namen uit de onderneming te stappen lag dit al vast„

Naast een mooie 'exit' voor de ondernemers is dit ook goed nieuws voor de ruim 100 chefs die bij VanChefs zijn aangesloten en alle bedrijven en particulieren op zoek naar net dat beetje betere, leukere of unieke catering. Zij kunnen vanaf nu ook gewoon weer bij VanChefs terecht. 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement