City Resort Hotel Helmond weer gastheer Open NK Taekwondo



Ook in 2019 is City Resort Hotel Helmond gastheer van het Open Dutch Taekwondo. De voorbereidingen voor het internationale toernooi dat op zaterdag 26 januari plaatsvindt zijn in volle gang.

In 2018 waren er bijna 650 deelnemers uit 17 verschillende landen aanwezig. Ook nu zijn er al 700 aanmeldingen binnen van nagenoeg de gehele wereldtop uit 18 landen dus het evenement groeit nog steeds. Aangezien het WK in april van dit jaar in het Duitse Inzell worden gehouden wordt het Open NK gezien als één van de laatste testwedstrijden voor de internationale top om te kijken waar ze staan. Ook de gehele Nederlandse selectie van ITF-Nederland is vanzelfsprekend aanwezig.

Helmondse toppers
Wat taekwondo betreft heeft Helmond zelf ook een naam hoog te houden. Vanuit de plaatselijke vereniging Difesa Sports maken onder andere Maartje Gubbels, Jorg Gubbels en Vincent Ha deel uit van de nationale selectie. De organisatie van het toernooi is overigens in handen van 'master' Willy van de Mortel, samen met een hele groep vrijwilligers.Hij is ook  trainer/coach van de Helmondse taekwondoclub. Zelf is Willy van de Mortel in het bezit van de 8e Dan. Op dit moment is hij ook coach van de nationale selectie van Noorwegen. In het verleden was hij in die functie ook al actief voor Slovenië, Nederland, Italië en Nieuw-Zeeland.

Prachtlocatie
In het verleden werd de Open Dutch op een andere locatie gehouden tot Van de Mortel er achter kwam dat er City Resort Hotel Helmond over een prachtlocatie voor zijn topsportevenement beschikte: "Met een mooie grote sporthal en een luxe hotel er aan vast en daarbij opgeteld faciliteiten als wellness, bowling en restaurant was dit het beste wat ons kon overkomen. Daarom besloten we om de Open Dutch naar City Resort Helmond te verplaatsen. Deze locatie heeft enorm veel uitstraling en brengt de taekwondosport weer een niveau omhoog. Deelnemers, scheidsrechters, bezoekers kunnen gebruik maken van alle extra’s. Dat is toch heel wat anders dan een toernooi draaien in een gewone sporthal! Dat merkten we ook aan de enthousiaste reacties na de Nederlandse kampioenschappen die we hier eind 2017 organiseerden en begin 2018 dus de Open Dutch. Dit is écht een locatie met meerwaarde. Ook dit jaar zal er weer gestreden worden op maar liefst tien velden. De organisatie en City Resort Helmond zijn er helemaal klaar voor en dat geldt niet in het minst voor de deelnemers!"
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement