Dag van Citymarketing en Nationaal Congres Citymarketing samen verder



Eerste editie ‘Nationaal Congres Citymarketing’ nieuwe stijl in Eindhoven

Het Nationaal Congres Citymarketing en de Dag van de Citymarketing gaan voortaan samen verder. De nieuwe naam luidt Nationaal Congres Citymarketing met als subtitel dé dag van de citymarketing . De uitreiking van de Nationale Citymarketing Trofee wordt onderdeel van het nieuwe congres. De eerste editie nieuwe stijl wordt in juni 2019 in Eindhoven gehouden.

De Stichting Netwerk Citymarketing Nederland neemt het huidige Nationaal Congres Citymarketing over van kennisbureau Respons uit Amsterdam. Respons organiseerde 11 edities van het Nationaal Congres. De Dag van de Citymarketing van het Netwerk Citymarketing zelf vond tot nu toe 8 keer plaats. Het Netwerk Citymarketing heeft als doel het verbeteren van de kennis van citymarketing én het professionaliseren van het vakgebied. Het Congres speelt daarin een vooraanstaande rol.

“Deze ontwikkeling stelt ons in staat nog beter het belang van citymarketing binnen steden en regio’s voor het voor voetlicht te brengen”, zegt Martijn Bulthuis, voorzitter van het Netwerk. “Het Nationaal Congres Citymarketing zal dé plek zijn waar toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland ons inspireren en waar de ontwikkelingen van de toekomst worden geagendeerd. Alle partijen die betrokken of geïnteresseerd zijn in citymarketing komen er bij elkaar. Van marketeer tot student, van politicus tot instelling. Met deze bundeling van krachten kunnen we nóg beter onze rol als kennisorganisatie vervullen”.

Lex Kruijver, algemeen directeur van Respons: “Met één citymarketing congres in Nederland kan de kwaliteit omhoog omdat je beter in staat bent (internationale) sprekers uit te nodigen en het aantal deelnemers kan toenemen hetgeen de kwaliteit ten goede komt. Wij blijven met Respons de komende jaren als hoofdsponsor aan het Nationaal Congres Citymarketing verbonden”.

Het eerste Nationale Congres Citymarketing nieuwe stijl vindt plaats in Eindhoven. De stad volgt al jaren een succesvolle citymarketingstrategie. Met haar positionering als stad voor technologie, design en kennis, gericht op het aantrekken van meer bedrijven en talenten won Eindhoven dit jaar de prestigieuze internationale ‘Place Brand of the Year Award’, nadat het al drie keer de ‘Nationale Citymarketing Trofee’ wist te veroveren, het meest recent in 2017.

Stichting Netwerk Citymarketing Nederland (NCNL): Stichting die tot doel heeft het vakgebied citymarketing verder te professionaliseren en kennis te delen. Zij doet dat door het jaarlijks organiseren van ca. 4 themabijeenkomsten plus het Nationaal Congres Citymarketing. Via een onafhankelijke vakjury reikt zij tevens jaarlijks de Nationale Citymarketing Trofee uit. Een programmaraad met professionals uit het vak ondersteunt het bestuur bij het agenderen van de onderwerpen voor de bijeenkomsten. Een groot aantal deskundigen en betrokkenen leveren een bijdrage aan de activiteiten van het Netwerk Citymarketing. Voor meer informatie kijk op: http://www.netwerkcitymarketing.nl/

Respons Evenementen – Toerisme - Citymarketing is een kennis-, onderzoek- en adviesbureau gespecialiseerd in evenementen, toerisme en citymarketing. Kern van de activiteiten zijn evenementen data die we verzamelen, onderzoeken, verrijken en analyseren. Als adviesbureau doen we onder andere aan evenementen analyses, quick scans, invulling publiek-private samenwerkingen, gebiedsmarketing, management & organisatie vraagstukken en cityhospitality. Onder onze opdrachtgevers bevinden zich city- of destinatiemarketing organisaties, evenementen organisatoren, branche organisaties, (semi) overheden en bedrijven. Verder informatie op: www.respons.nl
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement