Massatoerisme in Amsterdam: de invloed op de buurten



Bij TravelBird geloven we dat toerisme een belangrijke rol speelt in het behouden van lokale gemeenschappen en culturen. Als stakeholder in de toekomst van het reizen zijn wij van mening dat het onze verantwoordelijkheid is om het bewustzijn omtrent duurzaam toerisme te vergroten en om samen te werken aan het vinden van houdbare oplossingen.

In de afgelopen jaren is massatoerisme uitgegroeid tot een complex probleem. Niet alleen in Amsterdam, maar ook op andere populaire bestemmingen over de hele wereld. Volgens het UNWTO zal in 2030 het aantal internationale toeristen wereldwijd toenemen van 1,2 miljard naar 1,8 miljard. Als reactie op de toenemende drukte heeft de gemeente van Amsterdam de ‘Stadsenquête Drukte en Balans’ uitgevoerd om een beter beeld te krijgen van het toenemend aantal bewoners, de groeiende werkgelegenheid en het gestegen aantal bezoekers in de stad.

In de enquête geeft de gemeente van Amsterdam een overzicht van de demografische kerncijfers, de tevredenheid jegens stadsvoorzieningen en de perceptie van de bewoners op verschillende factoren zoals drukte. Na het gedetailleerd bestuderen van het onderzoek hebben wij de meest relevante data met betrekking tot de effecten van massatoerisme verzameld en samengevat.

Klik hier voor de heatmap geeft deze gegevens weer. 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement