Nederland organiseert Future of Trust Summit in Ridderzaal



Op dinsdag 25 september verwelkomen het Ministerie van Binnenlandse Zaken, StartupDelta en DutchChain meer dan 250 internationale gasten, van bedrijven en overheden tot startups, in de Ridderzaal in Den Haag voor de tweede editie van de Future of Trust Summit.

Tijdens de Summit brengen ruim 20 organisaties, waaronder het Ministerie van Justitie en Veiligheid, Enexis, NUON/Vattenfall, APG, KLM en Loyens & Loeff, een complex maatschappelijk of economisch vraagstuk in, bijvoorbeeld rondom digitale identiteit, de toekomst van het pensioenstelsel, robotisering, internationale logistiek, publieke veiligheid of de energietransitie.

Het gaat om vraagstukken die een veelvoud van partijen met verschillende belangen raken, van bedrijven en overheden tot toezichthouders, kennisinstellingen en startups. Ze kunnen daarom ook het meest effectief worden opgelost door nieuwe vormen van (publiek-private) samenwerking tussen al deze partijen, waarbij het toepassen van technologieën als blockchain en artificial intelligence (AI) voor een doorbraak kunnen zorgen. Het doel van deze nieuwe vormen van samenwerking is het verhogen van het vertrouwen in de context van het complexe vraagstuk. Zo ontstaan trusted ecosystems. Hierdoor kunnen kosten en risico’s aanzienlijk worden verlaagd, bureaucratie verminderd en compleet nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd.

Resultaten
De summit brengt een diversiteit van belanghebbende partijen (stakeholders) samen in rondetafelgesprekken rondom de vraagstukken. Deze partijen ervaren allen een deel van het probleem en kunnen mogelijkerwijs ook een deel van de oplossing invullen. Het resultaat is een completer begrip en inzicht van het vraagstuk en de context. De verschillende partijen produceren zo een nieuw gezamenlijk verhaal over het vraagstuk, waardoor nieuwe oplossingsrichtingen beter aansluiten bij de realiteit en meer draagvlak kennen. De resultaten van de rondetafelgesprekken worden openbaar gemaakt en zijn een open uitnodiging aan iedereen die mee wil werken aan concrete oplossingen. Zo gaan in april 2019 tijdens de jaarlijkse hackathon, georganiseerd door Dutchchain, vijf teams per vraagstuk aan de slag om werkende prototypes te bouwen met behulp van de betrokken partijen die ook in de Ridderzaal aanwezig zijn.

Programma
De Future of Trust Summit 2018 wordt geopend door Raymond Knops, Staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Anne-Wil Lucas, Directeur Breakthrough Technologies bij StartupDelta en Rutger van Zuidam, oprichter en CEO van DutchChain. Naast de rondetafelgesprekken zullen er keynote speeches zijn van toonaangevende denkers en doeners vanuit de technologiewereld en maatschappij, waaronder:

· Dimitri de Jonghe, co-founder van Ocean Protocol

· Vinay Gupta, founder van Mattereum

· Michael Zargham, founder en CEO van BlockScience

· Marleen Stikker, founder van Waag

De Future of Trust Summit behoort tot de serie van Knights of the Future-evenementen georganiseerd door StartupDelta. Het volledige programma staat op https://futureoftrust.eu/#program
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement