De bron en het wondere water



De waterbron, een van de 14 erkende bronnen van Nederland, is tevens een erkend Veluws Streekproduct. Rhederoord schenkt, geheel passend binnen de duurzaamheidsvisie van de Green Key, het ongerepte en zuivere water uit eigen bron aan tafel aan al haar gasten.

De bron, en het zit al verscholen in de naam, is 159 meter diep en het water zelf is ruim 4000 jaar oud. Het is een monument in wording; gecreëerd door Cole Morgan (1950, New York). Een trotse zichtbare plaats op het 12 hectare grote landgoed.

Uit de bron van Landgoed Rhederoord in de Steeg (GLD) stroomt het bronwater van WATER159. Vanuit een kleinschalige en ambachtelijke omgeving wordt het water Landgoed Rhederoord zelf gebotteld, dit gebeurt op duurzame wijze en met respect voor de natuur. Bij het productieproces maken we gebruik van zonnepanelen en duurzame materialen. De bron stroomt altijd en wat we niet bottelen geven we weer terug aan de natuur.

Voor meer informatie of reserveringen op Landgoed Rhederoord kunt u contact opnemen via 026-4959104 of info@rhederoord.nl


 

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Landgoed Rhederoord

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement