Koningin Maxima op bezoek bij Van der Linde Catering + Evenementen



Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 20 juni in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap bij Van der Linde Catering & Evenementen in Berkel en Rodenrijs gesproken met ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) over hun ervaringen met de ontwikkelingen in het MKB.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap geeft sinds twee jaar in het najaar de ‘Staat van het MKB’ uit. Dit is een jaarbericht met de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over het midden- en kleinbedrijf. Ook het verhaal achter de cijfers en de ontwikkelingen binnen het MKB worden hierin toegelicht. In aanloop naar de totstandkoming van het rapport wordt gesproken met diverse groepen belanghebbenden uit verschillende sectoren en vertegenwoordigers van diverse relevante organisaties en instellingen.

 

Koningin Máxima sprak samen met een medelid van het Comité, Diederik Laman Trip, met ondernemers uit heel Nederland over de manier waarop zij inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Zo ging het onder meer over de manier waarop ondernemers hun verdienmodel vernieuwen om concurrerend te blijven. Ook werd gesproken over de snelle ontwikkelingen in de digitalisering en de gevolgen hiervan voor met name kleine ondernemingen. Beide vraagstukken komen terug in het jaarbericht van 2018. En marge van het gesprek kreeg Koningin Máxima een rondleiding door het van oorsprong Rotterdamse familiebedrijf. Het bezoek is in samenwerking met MKB-Nederland georganiseerd.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf. Elk jaar geeft het Comité een trendanalyse uit in de vorm van het Jaarbericht Staat van het MKB.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement