Software optimaliseert veiligheid FC Twente en gemeente Amsterdam



Ook voetbalclubs en gemeenten zetten in op innovatie voor veilige evenementen

Evenementen worden steeds groter en grootser. Al gaat het vaak goed, nog steeds vallen er jaarlijks slachtoffers op evenementen in binnen- en buitenland. De startup Safesight wil met behulp van software calamiteiten voorkomen en zo de veiligheid rondom evenementen verder professionaliseren. Na festivals, zetten nu ook voetbalclubs als FC Twente en gemeenten als Amsterdam in op de software-oplossing van Safesight.

Molly Stam, hoofd van de afdeling zwembaden in Amsterdam: “Sinds dit jaar voeren wij een pilot met Safesight in het De Mirandabad. Hun cloud-based logboek helpt ons om gestructureerd informatie over de dagelijkse bedrijfsvoering te verzamelen en snel beschikbaar te stellen. Het platform helpt ons ook om de status van belangrijke taken te monitoren, zoals de watermetingen, het onderhoud en de schoonmaak. Met Safesight zijn wij beter in staat om te evalueren, waar nodig lessen te trekken en om aan te tonen dat wij onze zaken op orde hebben.”
 
Software-oplossing
Safesight ontwikkelt software die borgt dat medewerkers, leveranciers en andere betrokkenen de veiligheidsplannen en –afspraken kennen en daadwerkelijk uitvoeren. “Dat doen we onder andere door iedereen continu over de meest actuele informatie te laten beschikken. Denk aan briefings en plattegronden, maar ook aan persoonlijke takenlijsten en uitgewerkte calamiteitenscenario’s”, aldus Edo Haan, bedenker en oprichter van Safesight. “Als je een mooi evenement neerzet voor duizenden mensen, dan heb je ook de verantwoordelijkheid om een veilig evenement te organiseren. Onze software heeft zich bewezen bij festivals en nu maken ook andere organisaties de overstap.”

Oorsprong in festivals
Safesight startte met de ondersteuning van festivals. Maar dat is niet de enige branche met aandacht voor veiligheid. “Wij zorgen ervoor dat alle betrokken partijen - vooraf en tijdens het evenement - optimaal en aantoonbaar worden geïnformeerd en geïnstrueerd. We borgen dat alle risico-beperkende-maatregelen tijdig worden genomen”, aldus Haan.

Erik Velderman, algemeen directeur van FC Twente: “Voor iedere organisatie is het belangrijk dat alle betrokkenen zich bewust zijn van hun rol en verantwoordelijkheid binnen het veiligheidsproces. Met Safesight hebben wij continu zicht op de status van onze veiligheidsorganisatie en monitoren we wat goed gaat en wat bijsturing nodig heeft. We weten bijvoorbeeld wie zijn of haar briefing heeft gelezen, of dat de nooduitgangen in alle sectoren zijn gecontroleerd. Daarnaast worden alle meldingen door de verschillende betrokkenen direct in de cloud gelogd. Dat geeft ons continu een actueel beeld van alles wat zich afspeelt in ons stadion.”

 

Over Safesight

Missie van Safesight: organisaties in Nederland en daarbuiten veiliger laten werken. De organisatie startte in november 2014 met Edo Haan (CEO), Douk Vos (COO) en Bas Crompvoets (CIO). Van huis uit betrokken bij het organiseren van kleine en grote evenementen, bedachten zij software om de verschillende veiligheidsplannen en –afspraken ook daadwerkelijk geïmplementeerd en uitgevoerd te zien worden. Meer info vind je op www.safesightsafety.nl.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement