Wagenings Hotel de Wereld sluit aan bij QLhotels.com



Hotel de Wereld, het beroemde Wageningse hotel waar op 5 mei 1945 de capitulatie van de Duitse bezetter werd getekend, is recent toegetreden tot de collectie QL Hotels en Restaurants. Dit jaar kan dus vanonder de QL vlag worden teruggeblikt op die bijzondere dag alweer 73 jaar geleden...

Wereldkundig
Hotel de Wereld is recent in eigendom gekomen van de hoteliersfamilie de Vries, die – net als landgoed Groot Warnsborn, eveneens in hun bezit – er voor heeft gekozen zich aan te sluiten bij de collectie van inmiddels 135 QL hotels in Europa. Zoon Wiebe de Vries geeft leiding aan Hotel de Wereld. “Het is een eer om zo’n bijzonder historisch monument te mogen verwelkomen. De timing is natuurlijk geweldig; net voor Bevrijdingsdag mogen wij dit bericht wereldkundig maken”, zegt Hein van Beek, trotse eigenaar en initiatiefnemer van de QL-hotelcollectie.

Hotel De Wearelt
Als Hotel ‘De Wearelt’ opende het huidige aan het 5 mei Plein gelegen Wageningse hotel in 1669 haar deuren, toen als pleisterplaats voor postkoetsen en halte voor paarden- en stroomtrams. De centrale ligging – evenals de symboliek van de naam van het hotel - was ook in 1945 weer de reden waarom de geallieerde generaal Foulkes deze locatie uitzocht om onder aanwezigheid van ZKH Prins Bernhard de onderhandelingen met de Duitse bezetter te voeren. Op zaterdag 5 mei kwamen zij hier de overgave van de Duitsers in Nederland overeen.

Prins Bernhard
Jarenlang nam Prins Bernhard vervolgens vanuit het hotel de parade van oorlogsveteranen af. Op 5 mei 2018 is Hotel de Wereld nog steeds het middelpunt van bevrijdingsfeesten en herdenkingsbijeenkomsten in Wageningen. Het fameuze restaurant OMundo is – ook op Bevrijdingsdag – een fantastische plek om te lunchen en dineren. In juni opent hier bovendien een nieuwe brasserie haar deuren; Le Monde genaamd!

Maak kennis, boek QLUB Package
QL lanceerde onlangs de QLUB, met aantrekkelijk arrangementen, een goed diner, een uitstekende kamer en een aangenaam ontbijt in een van de QL Hotels & Restaurants. Altijd prettig geprijsd en ieder QLUB Package is individueel voor QL samengesteld. Gasten zijn zodoende verzekerd van een uniek verblijf. Ook Hotel de Wereld biedt een tweedaags QLUB Package aan voor voor € 250 euro voor twee personen inclusief welkomstdrankje met amuse, 5-gangendiner in Restaurant OMundo, overnachting en ontbijt.

Over QL hotels en restaurants
QL is een sterk groeiende ‘handpicked’ internationale collectie van ruim 135 onafhankelijke, kleinschalige kwaliteitshotels in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen en Zweden. Culinair genieten én overnachten gaan bij QL één op één samen.

In Nederland zijn ruim 50 hotels bij QL aangesloten, zoals De Kromme Watergang, Twenty-seven, De Librije, De Lochemse Berg, Herberg Onder De Linden en Kasteeltje Hattem. De hotels zijn vindbaar (en commissievrij boekbaar) op qlhotels.com en te selecteren op 35 verschillende thema’s; op sigarenlounge, kasteel, wijngoed, golf... www.qlhotels.com
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement