Brein faciliteren: het nieuwe vergaderenLeuk hoor, zo’n mooie vergaderlocatie, maar doet het er toe? Jazeker doet het er toe. Onze hersenen zijn namelijk zo geprogrammeerd dat we sterk reageren op de ruimte waarin we zijn. Joyce van Randwijk en Tom van Zwet uit Maassluis verbouwden hun droomboerderij aan de Vlaardingsedijk tot een plek waar vergaderen ook écht effectief wordt: De Polderij. Op 20 maart is de officiële opening, met een vrij toegankelijk seminar waarbij iedereen kan ervaren wat een ruimte met je doet.

Ruimte helpt
“Het ziet er na een verbouwing van ruim een jaar fantastisch uit”, zegt Joyce. “En onze plafondhoogte, lichtinval en zicht op de natuur zijn niet alleen mooi, ze zorgen er vooral voor dat je bijeenkomst resultaat oplevert.” Joyce is psycholoog en zij heeft zich verdiept in het effect van de ruimte op de effectiviteit van een bijeenkomst. Met als resultaat dat De Polderij nu vijf verschillende ruimtes heeft die op maat zijn ontworpen voor specifieke doelen, zoals brainstormen, plannen maken of beslissen. “De ruimte helpt je om je doel te bereiken, bijvoorbeeld tijdens een heidag, coachgesprek of vergadering”, legt Joyce uit.

Natuur en Breinkost
Vooral de natuur heeft enorme invloed. Van groen wordt je namelijk creatiever, ga je beter samenwerken en herstel je sneller van stress. Tom en Joyce hebben hun boerderij in de polder dus ecologisch verbouwd en ingericht met veel planten en natuurlijke kunst. “We halen buiten naar binnen want de boerderij is door deze manier van verbouwen letterlijk gaan ademen”, aldus Tom.
 
Met zogenaamde 'Breinkost': lekkere hapjes die lichaam en geest de hele dag bij de les houden, is het concept compleet. Het overgrote deel komt uit de eigen keuken van De Polderij, waarvoor lokaal en biologisch wordt ingekocht. 

Miniseminar
Om mensen de kans te geven De Polderij te ervaren, organiseren Tom en Joyce een seminar rond het thema ‘vanuit je kern’. Gasten kunnen eenmalig kosteloos deelnemen aan workshops brein faciliteren, leren notuleren, storytelling en meer. Op de website van De Polderij kan je jezelf hiervoor aanmelden: https://depolderij.nl/aanmelden-opening.