Restaurant Bentinck en Janny van der Heijden ontwikkelen unieke diners



Restaurant Bentinck in Amerongen organiseert in maart 2018 onder de titel 'Uit de kasteelkeuken' een serie historische diners waarvan het menu is samengesteld door culinair publiciste Janny van der Heijden en chef-kok Tommy Janssen. De basis voor het menu vormen de 17e- en 18e-eeuwse huishoudboekjes van Kasteel Amerongen, die door het 'Heel Holland bakt' jurylid en de chef zijn bestudeerd en zijn vertaald naar hedendaagse gerechten.

De huishoudboekjes kwamen in beeld bij de samenstelling van de tentoonstelling 'Sterke vrouwen op Kasteel Amerongen' in 2016. Ze bleken een bron van informatie over wat men op het kasteel at en waar het werd ingekocht. Eigenaar van restaurant Bentinck Peter-Paul Swijnenburg: "Janny van der Heijden en onze chef Tommy Janssen bestudeerden de menu's en hebben receptuur van toen doorontwikkeld naar aantrekkelijke hedendaagse gerechten. Bij het menu serveren we optioneel een aantal dranken, waarvan de keuze eveneens historisch is bepaald. De gasten starten hun historische culinaire ontdekkingsreis in de oude kasteelkeuken met een aperitief en amuses en een uiteenzetting. Daarna wandelen we naar restaurant Bentinck dat op 100 meter van het kasteel is gevestigd in de voormalige paardenstallen. Hier serveren we een menu van vijf gangen, waarbij elk gerecht wordt ingeleid. Na afloop krijgt men een menuboekje met het achterliggende verhaal mee.
De dineravonden in maart zijn op individuele reservering, maar voor groepen en bedrijven is het ook mogelijk om op andere momenten gebruik te maken van dit bijzondere arrangement, eventueel aangevuld met een lezing door Janny van der Heijden, aldus Peter-Paul Swijnenburg."

Het arrangement 'Uit de kasteelkeuken' is te reserveren op 9, 10, 16, 17, 22 en 23 maart.
De prijs bedraagt € 79,- per persoon inclusief aperitief, amuses, een 5-gangenmenu en een menuboekje. Overige dranken zijn exclusief. Meer informatie en reserveren: www.restaurantbentinck.nl.

Over restaurant Bentinck
Restaurant Bentinck in Amerongen is een eigentijds restaurant waar op topniveau gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en waar groenten uit de tuin van Kasteel Amerongen een belangrijke rol spelen. Bentinck is gevestigd op het landgoed van Kasteel Amerongen in de voormalige paardenstallen. Het monumentale pand waarin Bentinck is gevestigd heeft een van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland en is hedendaags ingericht.
Bentinck beschikt over een terras met uitzicht op kasteel Amerongen en diverse ruimten voor private dining.
Het restaurant is aangesloten bij Jeunes Restaurateurs Nederland en Euro-Toques Nederland.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement