Beleef cultureel Friesland met Logis Hotels



De Elfstedentocht, wereldberoemd kunstenaar Escher, fascinerende spion Mata Hari… Friesland heeft nogal wat cultureel erfgoed. In het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 valt er dit jaar van alles te beleven, ook buiten de hoofdstad. Voor wie volop wil genieten van zowel het drukke programma als de rust, heeft Logis Hotels twee mooie accommodaties in de aanbieding. Zo ligt Hotel Lunia in Oldeberkoop, een van de oudste dorpen van Friesland waar onder de toren van Bonifatiuskerk een historisch dorpsverhaal tot leven wordt gebracht. Ook in Hotel Zeezicht in Harlingen zit je goed, want in deze stad aan de kust staat een fontein van het 11Fountains project, een van de spetterende onderdelen van het culturele erfgoed. Zo laat heel Friesland zich een jaar lang van haar meest kunstzinnige kant zien!

Onder de toren van Oldeberkoop
Friesland is een ontzettend veelzijdige provincie, met prachtige natuur en een historie die terugvoert tot de Middeleeuwen. Hotel Lunia ligt in het pittoreske dorpje Oldeberkoop, dat al meer dan 900 jaar op de kaart staat. De toren van de Bonifatiuskerk heeft dan ook het nodige gezien met in de hoofdrol iedereen van rijke landeigenaar tot vredestichter en van vriend van Koning Willem I tot simpele boer. De perfecte locatie voor een verhaal ‘onder de toren,’ een van de 32 voorstellingen die verspreid over de provincie tot leven worden gebracht. Hotel Lunia past als historische villa uit de 19e eeuw ook mooi in dat plaatje. Het is een heerlijke plek met ruime tuin en wellness faciliteiten, zodat je de Friese cultuur moeiteloos met wat persoonlijke ontspanning kunt combineren.

Zeekasteel vlakbij de walvis
Omdat een Elfstedentocht op het ijs al meer dan twintig jaar op zich laat wachten, kiezen de Friezen dit jaar voor water. In elf steden zijn fonteinen geplaatst, ontworpen door internationale topkunstenaars uit elf landen. Elk waterkunstwerk heeft een duidelijke link met het karakter en de geschiedenis van de stad. En ze zorgen voor nieuwe geschiedenis: ze werden al snel de nieuwe centrale ontmoetingsplek van stad, zo ook die in Harlingen. Hotel Zeezicht ligt op loopafstand van deze fontein, die de vorm heeft van een potvis en is geïnspireerd op de grote rol die de walvis speelde in de geschiedenis van de stad. Het hotel is gevestigd in een prachtig monumentaal pand dat bekend staat als het Zeekasteel van Harlingen. Het is een stadje vol historische gevels, bijzondere winkels en gezellige cafés om heerlijk doorheen te struinen.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement