Koningin Máxima opent vernieuwde Musis ‘huis voor muziek’ Arnhem



Onlangs heeft Koningin Máxima het vernieuwde concertgebouw Musis, in Arnhem geopend. Hare majesteit Koningin Máxima opende het gerenoveerde huis voor muziek met een slag op een gong, tijdens een bijzonder openingsprogramma in de Parkzaal met een eigen compositie van Het Gelders Orkest en 150 Arnhemse schoolkinderen onder begeleiding van Fort van Verbeelding.

Directeur Hans Verbugt: ‘Het vernieuwde Musis is het huis voor muziek voor iedereen. Jong en oud komen hier in aanraking met muziek, die ze al kennen en om nieuwe muziek te ontdekken’. De afgelopen jaren is Musis grondig verbouwd. Naast de nieuwbouw van de Parkzaal die in mei 2017 opgeleverd werd, is ook de historische Muzenzaal helemaal gerenoveerd. Daarmee is de vernieuwing van beide zalen van Musis een feit.

Meer muziek in de klas
Met haar erevoorzitterschap van de Stichting Méér Muziek in de Klas zet ook Koningin Máxima zich in voor de betrokkenheid van kinderen bij en met muziek. De Stichting heeft tot doel dat alle basisschoolkinderen in Nederland in 2020 goed en structureel muziekonderwijs krijgen. De samenwerking met de Arnhemse schoolkinderen is een eigen initiatief van Musis en Het Gelders Orkest.

De renovatie en nieuwbouw van Musis is mede geïnitieerd en mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem. Architectenbureau Van Dongen-Koschuch tekende voor het ontwerp en realisatie.

Over Musis Arnhem
Musis is het huis voor muziek en het thuis van Het Gelders Orkest. In mei 2017 is de nieuwe Parkzaal al in gebruik genomen, een multifunctionele moderne concertzaal. De historische oude zaal, de Muzenzaal, is in stijl gerenoveerd en vanaf januari 2018 klaar voor gebruik. Beide zalen zijn geschikt voor elk genre concert en event: klassiek, jazz, pop, dance of congres. De hypermoderne Parkzaal en de monumentale Muzenzaal zijn subtiel met elkaar verbonden.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement