Geslaagd benefietevenement Hulphond Nederland16 pups beginnen aan opleiding tot hulphond dankzij benefietevenement

Op 28 november vond in Flint een bijzondere benefietavond voor Hulphond Nederland plaats. Het doel van de avond was om geld in te zamelen voor mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag die baat hebben bij de inzet van een hulphond.

Levensverhalen van Peter van Uhm
Op initiatief van restaurant Het Bergpaviljoen en Flint was Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten en ambassadeur van de stichting, te gast met de voorstelling Levensverhalen. Inspiratiebron voor deze benefietvoorstelling zijn onder meer de bijzondere verhalen van mensen die weer een nieuw perspectief kregen met de inzet van een hulphond. De voorstelling werd muzikaal omlijst door de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” en zangeres Erica Yong.

Door middel van aangrijpende verhalen, films en live muziek maakten de 400 bezoekers op unieke wijze kennis met het bijzondere werk dat de hulphonden overal in Nederland dagelijks verrichten. Peter van Uhm vertelde daarbij over 40 jaar succesvol leiderschap en stimuleerde zijn toehoorders om na te denken over hun eigen levensverhaal.

Benefietdiner
Voorafgaand aan de theatervoorstelling vond een benefietdiner plaats voor ongeveer 200 gasten. De presentatie was in handen van Anita Witzier. Tijdens het diner werden bijzondere items geveild, zoals een Barista workshop en een behind the scenes theater experience. De aanwezigen boden flink op alle veilingstukken!

Met de opbrengst van het evenement kunnen volgend jaar maar liefst 16 nieuwe pups aan hun opleiding tot hulphond beginnen. Een geweldig resultaat van een bijzondere avond! Deze benefietavond is mede mogelijk gemaakt door de belangeloze medewerking van Het Bergpaviljoen, Flint, de ambassadeurs, cliënten en vrijwilligers van Hulphond Nederland, hoofdsponsors, artiesten en een aantal zeer betrokken organisaties.