Hotelgasten testen eerste slaaprobot ter wereld in WestCord Hotel Delft



Somnox, 's werelds eerste slaaprobot die door vier studenten van de TU Delft is ontwikkeld, wordt de komende maanden getest in WestCord Hotel Delft. De slaaprobot helpt op non-medicinale manier mensen met slaapproblemen door ademhalingssimulatie, slaapbevorderende geluiden en zonsopkomstsimulatie. WestCord Hotel Delft is het enige hotel ter wereld waar kennis gemaakt kan worden met deze slaaprobot.

Vanuit de filosofie van WestCord Hotels doet WestCord Hotel Delft er alles aan om een zo hoog mogelijke service te verlenen aan de gasten. Er is echter geen invloed op het slaapgedrag van gasten mogelijk. De samenwerking met Somnox is opgezet om een extra service te bieden zodat gasten uitgerust aan de dag kunnen beginnen. Op dit moment is er een prototype beschikbaar waarmee hotelgasten van WestCord Hotel Delft kunnen testen, op deze manier kan de slaaprobot geoptimaliseerd worden.

Somnox, de eerste slaaprobot ter wereld
Vier studenten van de TU Delft zijn op het idee gekomen om een robot te ontwikkelen die mensen kan helpen met hun slaapproblemen. Het inslaapproces wordt door wetenschappelijk bewezen technieken versneld, de slaap wordt gemonitord en door ademhalingssimulatie gereguleerd. Beddenfabrikant Auping levert materialen voor optimaal comfort. Op 14 november startte een crowdfunding campagne waarbij de eerste 1000 slaaprobots worden verkocht. Over negen maanden komen die op markt, tot die tijd kan Somnox getest worden in WestCord Hotel Delft.

"Goede nachtrust van gasten is het belangrijkste doel"
Edo Garretsen, General Manager van WestCord Hotel Delft: "Naast het bieden van uitstekende service aan onze gasten is het zorgen voor een goede nachtrust ons belangrijkste doel. We zijn enorm blij dat wij door deze samenwerking een extra service kunnen bieden om zo onze gasten nog beter uitgerust aan hun dag te laten beginnen." Kijk op www.westcordhotels.nl/somnox voor meer informatie over deze samenwerking en de crowdfunding campagne.

Over WestCord Hotels
WestCord Hotels is een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Garderen, Raalte en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en bestaat sinds 1968.
www.westcordhotels.nl

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: WestCord Hotels

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement