Conference Compass haalt Innovatiekrediet binnen voor wereldwijd kennisplatform



Conference Compass, een in Delft gevestigde pionier in de wereld van event apps, heeft als missie om wereldwijd medische en wetenschappelijke professionals in staat te stellen om kennis te delen rond de congressen en symposia die zij bezoeken. Om dit grensoverschrijdende platform te realiseren, heeft het jonge technologiebedrijf een Innovatiekrediet van 1M euro van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) toegewezen gekregen.

De investering accelereert de doorontwikkeling van de technologie en ondersteunt Conference Compass in de verdere groei van hun wereldwijde partnernetwerk. Het kennisplatform zal hiermee de leerdoelen van miljoenen medische en wetenschappelijke professionals ondersteunen. Dit door zowel de toegang tot de voor hen relevante kennis als ook het delen en uitwisselen ervan, niet langer te limiteren tot de tijd en locatie van een congres.

Wereldwijd kennisplatform rond Events
Opgericht in 2010, is Conference Compass met jaarlijks meer dan 150 evenementen en honderdduizenden gebruikers een vertrouwde partner van de grootste medische en wetenschappelijke organisaties in Europa en Noord-Amerika. Als baanbreker in de event app wereld ziet Conference Compass grote mogelijkheden voor het verder versterken van hun waarde. CEO en mede-oprichter van Conference Compass Jelmer van Ast: “Wij voorspellen een verschuiving naar het steeds meer strategisch inzetten van event apps, waarmee deze een centrale rol krijgen in de doelstellingen van het evenement. Daarnaast voorspellen we dat professionals geen genoegen meer nemen met een event experience die zich beperkt tot enkel de paar dagen van het event. Zij verlangen naar een integratie met hun professionele doelstellingen gedurende het hele jaar.”

Deze visie van Conference Compass werd onlangs door Apple bekrachtigd met een update van de App Store Review Guidelines die beoogt om het aantal inactieve apps in de App Store drastisch terug te brengen en een kwaliteitsslag te maken in het aanbod. Apple stimuleert organisaties om te kiezen voor een enkele app oplossing die al hun events onderbrengt en continue waarde biedt.

Vertrouwen
Jelmer van Ast waardeert het vertrouwen dat RVO met het voorzien van de financiering toont: “De wetenschap dat de kansen die wij zien in deze markt gedeeld worden door een instantie als RVO, steunt ons in onze visie dat ons kennisplatform een belangrijke en grensoverschrijdende bijdrage kan leveren. Met deze financiering krijgen wij de ruimte dit platform volledig te ontwikkelen.”

RVO ziet veel mogelijkheden: “Conference Compass heeft een bewezen status en expertise in de wereld van wetenschappelijke en medische evenementen en deelt met hen een passie voor kennisdelen. Het is deze combinatie die ervoor zorgt dat ze de behoeften van hun klanten, en de professionals die aan hen gelieerd zijn, perfect kunnen vertalen naar een dynamisch platform. Hiermee is het een innovatie die zowel op de korte als lange termijn veel waarde kan bieden.”
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement