Team ATPI Sports Events telt af naar de Volvo Ocean Race



ATPI Sports Events, onderdeel van de toonaangevende travel en events organisatie ATPI Group, gaat binnen een week van start met de 2017-18 editie van de Volvo Ocean Race in de rol van official hospitality agency voor de Volvo Ocean Race organisatie.

Na ruim zestien jaar betrokken te zijn bij de prestigieuze zeilrace rond de wereld, zal het expert team van ATPI Sports Events nu ook de guest experience programma’s verzorgen voor een aantal professionele zeilteams, waaronder twee Nederlandse en een Deense. Dit in aanvulling op de reisprogramma’s die ATPI Sports Events verzorgt voor de Volvo Ocean Race partners en Boatyard-leveranciers gedurende het negen maanden durende event.

Het team coördineert de op maat gemaakte reis- en hospitality programma's van meer dan 5.000 gasten. Gedurende de twaalf stops vanaf de eerste leg race op 22 oktober 2017 tot en met het eind van de race op 30 juni 2018 in Den Haag. ATPI Sports Events werkt vanuit het hoofdkantoor van de Volvo Ocean Race in Alicante en wordt ondersteund door lokale teams in Australië, Nieuw-Zeeland, Hongkong en Zuid-Afrika. Werkzaamheden zijn het beheer van de reisactiviteiten: van vluchten, transfers en off-site excursies tot privé boten, rondleidingen in de Race Village en diners. Dit uit naam van de wereldwijde stakeholders van de Volvo Ocean Race, waaronder sponsors, teams, leveranciers en partners.
Verder organiseert het team in de host city bij elke stopover op maat gemaakte bijeenkomsten, evenementen en diners. Maar ook scheepswerfbezoeken en zakelijke hospitality voor supporters.

Jurrie van den Berg, General Manager Client Services, ATPI Sports Events:
‘Na maanden van zorgvuldige planning en met de start van de Volvo Ocean Race over enkele dagen, kijken we ernaar uit om de beste teams ter wereld te ondersteunen als zij 45.000 zeemijlen lang strijden in wat misschien wel de zwaarste zeilrace ter wereld is. Tijdens de Volvo Ocean Race editie 2014-15 waren we al verantwoordelijk voor de hospitality van 10.500 gasten bij een tweedaagse stopover. Er is geen twijfel over mogelijk dat ons team uitmuntende gastvrijheid gaat leveren en we kijken ernaar uit om event organisatoren hierin te ondersteunen.’

Karin Bäcklund, Executive Director, Volvo Ocean Race, vult aan:
‘Dit is de eerste keer dat ATPI Sports Events samen met ons als official hospitality agency werkt. Het is geruststellend om te weten dat zij hun kennis en logistieke expertise met concurrerende teams uit voorgaande edities kunnen inzetten. Met onze teams die strijden over vier oceanen, zes continenten en twaalf gaststeden – in onvoorspelbare omstandigheden – is het van vitaal belang dat we kunnen vertrouwen op specialistische kennis om te zorgen voor een maximale beleving van dit bijzondere zeilevenement.’
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement