Emirates en flydubai partnership kondigt eerste codeshare routes aanEmirates en flydubai gaan samenwerken. Dit betekent dat het netwerk van Emirates wordt uitgebreid met 29 flydubai bestemmingen, verspreid over drie continenten. Dit nieuwe partnernetwerk biedt door middel van codeshare een grotere frequentie en makkelijkere bereikbaarheid en het voordeel om bagage door te labelen naar de eindbestemming. Passagiers kunnen boeken vanaf 3 oktober op Emirates.nl, via de Emirates Contact Centres of de reisagent voor vluchten met vertrek vanaf 29 oktober.

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter en CEO van Emirates Group en voorzitter van flydubai: “Het is een spannende eerste stap in het openstellen van de voordelen van deze partnership. Passagiers kunnen profiteren van de unieke voordelen die beide airlines aanbieden. Het netwerk wordt op deze manier vergroot met meer flexibiliteit om te vliegen via de hub Dubai. Dit is slechts een begin, naarmate we het partnership de komende maanden uitbreiden zullen wij nog meer mogelijkheden bieden voor onze passagiers om de wereld te ontdekken.”

Als onderdeel van de codeshare krijgen passagiers van Emirates aan boord van vluchten die worden uitgevoerd door flydubai gratis maaltijden. Passagiers kunnen tevens de door Emirates toegestane hoeveelheid bagage meenemen aan boord van een flydubai vlucht, in zowel Business als Economy Class. Vluchten via Dubai bieden een naadloze overstapervaring en passagiers hebben een minder lange overstaptijd van maximaal 2 uur tussen Terminal 3 van Emirates en Terminal 2 van flydubai.

Meer voordelen voor frequent flyers
In de eerste fase van het partnership kunnen Emirates Skywards leden ook op codeshare vluchten Skywards miles en Skywards Tier miles verdienen volgens het bestaande Skywards programma van Emirates. Naast de gratis toegestane check-in bagage, kunnen Skywards Premium leden ook bij codeshare vluchten uitgevoerd door flydubai genieten van hun extra bagage van 20 kilo (Platinum leden), 16 kilo (Gold leden) en 12 kilo (Silver leden). Skywards Silver, Gold en Platinum leden kunnen bij codeshare vluchten gebruikmaken van flydubai’s Business Check-in balies en priority labels voor hun bagage. Verdere voordelen voor leden van de loyaliteitsprogramma’s van beide vliegtuigmaatschappijen zullen in de toekomst worden aangekondigd.

Emirates en flydubai partnership codeshare bestemmingen
Asmara - Eritrea
Belgrado - Servië
Kiev - Oekraïne
Juba - Zuid Soedan
Krasnodar - Rusland
Samara - Rusland
Kazan - Rusland
Mineralnye Vody - Rusland
Odessa - Oekraïne
Praag - Tsjechië
Rostov-on-Don - Rusland
Sarajevo - Bosnië & Herzegovina
Skopje - Macedonië
Sofia - Bulgarije
Tbilisi - Georgië
Koeweit - Koeweit
Bakoe - Azerbeidjaan
Lucknow- India
Ahwaz - Iran
Bandar Abbas - Iran
Esfahan - Iran
Lar - Iran
Shiraz - Iran
Najaf - Irak
Bisjkek- Kirgizië
Muscat - Oman
Salalah - Oman
Ykaterinburg - Rusland
Boekarest - Roemenië

Over Emirates
Het Emirates perscentrum bevat alle zakelijke updates, inclusief de laatste persberichten, artikelen en contactgegevens. Het verhaal van Emirates begon in 1985 met een vloot die uit slechts twee vliegtuigen bestond. Tegenwoordig is Emirates in het bezit van ’s werelds grootste vloot bestaande uit Airbus A380’s en Boeing 777’s. Passagiers kunnen in de lucht het comfort van de nieuwste en meest efficiënte wide-body vliegtuigen ervaren. Emirates inspireert reizigers over de hele wereld met het groeiende netwerk van bestemmingen, vooraanstaand inflight-entertainment, regionaal geïnspireerde keuken en een service van wereldklasse.

Over flydubai
Het in Dubai gevestigde flydubai streeft naar het versterken van de verbindingen tussen verschillende culturen via het voortdurend groeiende netwerk. Sinds de lancering van flydubai’s activiteiten in 2009, heeft de vliegtuigmaatschappij:
- Een netwerk gecreëerd van meer dan 95 bestemmingen in 44 landen;
- 67 nieuwe routes gecreëerd die eerder geen directe luchtverbindingen naar Dubai kende of niet eerder werden aangeboden door UAE’s nationale vliegtuigmaatschappijen uit Dubai;
- Flydubai’s vloot bestaat uit 58 Next-Generation Boeing 737-vliegtuigen. Flydubai zal tegen het einde van 2023 nog 100 vliegtuigen in ontvangst nemen;
- Daarnaast heeft flydubai’s flexibiliteit als jonge vliegtuigmaatschappij de economische ontwikkeling van Dubai bevorderd. Dit loopt parallel aan de visie van de overheid van Dubai: het creëren van toerisme- en handelsstromen in voorheen weinig bediende markten.