Finale van Olympic Moves verhuist naar olympisch trainingscentrum Papendal



Locatie biedt bijzondere olympische uitstraling voor onvergetelijke ervaring scholieren.

Sportcentrum Papendal is de nieuwe thuishaven voor Olympic Moves The School Final. Voor de finale van de grootste schoolsportcompetitie van Nederland zullen vanaf volgend jaar ruim 6.000 leerlingen naar Gelderland afreizen. “De trainingslocatie voor topsporters, waar ook een aantal sporters van Team NL zich voorbereidt op de Spelen, beschikt over een bijzondere Olympische uitstraling om de scholieren een onvergetelijke dag en ervaring te bieden”, aldus de organisatie.

Olympic Moves bestaat inmiddels vijftien jaar en tot dusver vond de finale altijd succesvol plaats in het sfeervolle Olympisch Stadion in Amsterdam. Er werd al langer gekeken naar een meer centraal gelegen locatie, met goede faciliteiten en met een bijzonder verhaal voor een optimale beleving voor de deelnemende scholieren. Sportcentrum Papendal voldoet aan al deze eisen. Gesteund door de provincie Gelderland is het gelukt om Olympic Moves The School Final voortaan op Papendal en de daaromheen liggende gemeenten te kunnen organiseren.

Erik Lenselink, manager Sportontwikkeling NOC*NSF: “Met Sportcentrum Papendal hebben we een geweldige nieuwe locatie gevonden met een unieke olympische allure die zo onmisbaar is voor de beleving rondom Olympic Moves.”
Jan Markink, gedeputeerde Sport bij de provincie Gelderland. “We zijn als provincie erg trots dat er voor de finale van Olympic Moves voor Gelderland is gekozen. Olympic Moves leeft hier sterk op de middelbare scholen; met maar liefst 43 scholen was Gelderland afgelopen jaar hofleverancier in de finale. Sport en bewegen hebben een belangrijke maatschappelijke waarde en dragen bij aan de algehele ontwikkeling van jongeren. Het is geweldig dat met Olympic Moves zoveel scholieren samen het plezier aan sport beleven”.

Over Olympic Moves
Olympic Moves is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland dat een heel jaar aan activiteiten beslaat. Elk jaar gaan scholen uit het voortgezet onderwijs met elkaar de uitdaging aan om het kampioenschap voor scholen. Via selectieprocedures op school en ruim 75 regionale finales doen leerlingen van 350 scholen, dit is meer dan de helft van alle middelbare scholen in Nederland, mee aan Olympic Moves. Met Olympic Moves beleven jongeren plezier in het samen sporten, worden nieuwe vriendschappen gesloten en raken zij geïnspireerd om te blijven sporten. Docenten Lichamelijke Opvoeding signaleren positieve effecten op leerlingen door deelname aan Olympic Moves, zoals sociale integratie, meer zelfvertrouwen en omgaan met winnen of verlies.

Over Sportcentrum Papendal
Sportcentrum Papendal is het grootste trainingscentrum voor topsporters van Nederland. Bijna 400 topsporters maken dagelijks gebruik van de faciliteiten, waaronder de Arnhemhal, het Olympic Training Centre en de BMX-baan. De topsporters trainen er fulltime en wonen en studeren op één locatie. Alle benodigde begeleiding en voorzieningen zijn voor de topsporters voorhanden. Van krachttraining tot lifeskills coaching en van huisvesting tot voedingsbegeleiding. Papendal is tevens het grootste van de vier Centra voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Nederland.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement